Trump tordner

Den tidligere amerikanske presidenten kommer på nytt med oppsiktsvekkende utsagn.

Under en tale for republikanerne i Anaheim i California gikk presidentkandidat Donald Trump hardt ut mot president Joe Biden, som han mener er for gammel og skjør for å lede landet. Video: X/Reuters. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette landet vil dø dersom Joe Biden fortsetter å styre, sa Trump under en tale i delstaten California til republikanske velgere tidligere denne uka.

Fredag kom president Biden med en kraftig advarsel om at Trump er en fare for den frie pressen og det amerikanske rettssystemet.

- Forvent å bli skutt

Et av hovedpunktene under partimøtet i California skal blant annet ha vært Trumps selverklærte mandat for å stoppe all kriminalitet i USA. Dessuten gjentok han på nytt anklager om valgfusk ved det forrige presidentvalget.

Det melder flere internasjonale medier, herunder The Guardian.

- Vi vil med en gang stoppe all plyndring og tyveri. Det er veldig enkelt: Dersom du raner en butikk, kan du forvente fullt og helt å bli skutt når du forlater butikken, uttalte han til stående applaus.

Ifølge avisa har den tidligere forsvarssekretæren Mark Esper hevdet at Trump ønsket å skyte migranter som prøvde å krysse grensene inn til USA.

Trump belyste dessuten eventuelle muligheter for å innføre dødsstraff for dømte narkotikaforbrytere, politimordere og menneskesmuglere under møtet, ifølge AP.

Usannsynlig republikansk seier

Flere andre håpefulle potensielle republikanske kandidater deltok også på arrangementet.

Det skal imidlertid være lite sannsynlig for partiet å vinne majoriteten av velgerne i delstaten, men enhver suksess vil potensielt gjøre det lettere for den respektive kandidaten å lykkes i primærvalget.

California har for ordens skyld 169 delegater som skal velges.

- Søppeldynge

Under talen skal Trump ved gjentatte anledninger ha hevdet at California er blitt en «søppeldynge». Han mener at delstaten en gang var et symbol for velstand og kreativitet.

- Vi ønsker å reversere nedgangen til Amerika. Dette er ikke en stor stat lenger. Dette er blitt en søppeldynge, verden blir dumpet inn i California. Alt fra fanger, terrorister til psykiske pasienter, mener han.

Trump har tidligere bedt om donasjoner fra sine potensielle republikanske velgere, og i anledningen kom han samtidig med en heller uhøytidelig appell:

«Han er den mest korrupte presidenten i amerikansk historie. I tillegg er han den mest inkompetente presidenten. Dette landet vil dø dersom han blir sittende i fire år til», heter det i en tidligere uttalelse rettet mot nåværende president Biden, ifølge The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer