Trump trapper opp presset mot justisdepartementet etter FBI-anklager

Det hvite hus vil kalle inn FBI og justisdepartementet til et møte for å gjennomgå informasjon om Russland-granskingen.

PRESSER: USAs president Donald Trump sa søndag at han vil «kreve» at justisdepartementet gransker hvorvidt hans valgkampapparat ble «infiltrert eller overvåket» av politiske årsaker. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
PRESSER: USAs president Donald Trump sa søndag at han vil «kreve» at justisdepartementet gransker hvorvidt hans valgkampapparat ble «infiltrert eller overvåket» av politiske årsaker. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trump sa søndag at han vil «kreve» at justisdepartementet gransker hvorvidt hans valgkampapparat ble «infiltrert eller overvåket» av politiske årsaker.

Mandag møtte Trump visejustisminister Rod Rosenstein og FBI-direktør Christopher Wray.

Etter møtet sa Det hvite hus talsperson Sarah Huckabee Sanders at Trumps stabssjef John Kelly umiddelbart skal arrangere et møte mellom lederne i kongressen, FBI, justisdepartementet og USAs øverste etterretningssjef.

På møtet skal «hemmeligstemplet og annen informasjon som de har bedt om» i tilknytning til Russland-etterforskningen, gjennomgås, ifølge Sanders. Det er uklart hva møtedeltakerne skal vurdere.

FBI-kilde

Det var The New York Times som først meldte at en FBI-informant hadde møtt flere personer knyttet til Trumps valgkampapparat, som de mente hadde mistenkelige kontakter med tilknytning til Russland.

- Om noen infiltrerte eller overvåket deltakere i et valgkampapparat av upassende grunner, så må vi vite om det og handle deretter, sa Rosenstein i en pressemelding søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer