Trump: Tre amerikanere er løslatt i Nord-Korea

Tre amerikanere som har vært fengslet i Nord-Korea, er på vei ut av landet sammen med USAs utenriksminister Mike Pompeo, ifølge president Donald Trump.

PÅ VEI HJEM: De tre amerikanske statsborgerne, Kim Hak-song, Kim Dong-chul og Tony Kim, som alle har vært fengslet i Nord-Korea, er på vei ut av landet sammen med USAs utenriksminister Mike Pompeo, ifølge president Donald Trump. Alle foto: NTB Scanpix
PÅ VEI HJEM: De tre amerikanske statsborgerne, Kim Hak-song, Kim Dong-chul og Tony Kim, som alle har vært fengslet i Nord-Korea, er på vei ut av landet sammen med USAs utenriksminister Mike Pompeo, ifølge president Donald Trump. Alle foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er glad for å kunne informere dere om at utenriksminister Mike Pompea er i lufta og på vei tilbake fra Nord-Korea sammen med de tre fantastiske herrene som alle ser så fram til å møte. De ser ut til å være ved god helse, skriver Donald Trump på Twitter onsdag ettermiddag.

Det er liten tvil om at USAs president sikter til de tre amerikanske statsborgerne Kim Hak-song, Tony Kim og Kim Dong-chul, som alle har sittet fengslet i Nord-Korea.

- Pompeo og hans «gjester» kommer til å lande på Andrews Air Force Base klokka 2 på morgenen. Jeg kommer til å være der for å møte dem. Veldig spennende! tvitrer Trump videre.

Forberede til møte

USAs utenriksminister Mike Pompeo har besøkt den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang for å forberede det kommende møtet mellom president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Løslatelsen ble diskutert da Pompeo besøkte Nord-Korea forrige måned, da som CIA-sjef, og forrige uke antydet Trump på Twitter at fangene snart ville bli løslatt, ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer