Trumps eiendomsimperium:

Trump trekker seg ut av forretningene for å fokusere på presidentjobben

Varsler om at han vil fortelle mer om det på en stor pressekonferanse.

Viktigere: Donald Trump sier at presidentjobben er viktigere enn forretningene. REUTERS / Carlo Allegri / NTB Scanpix
Viktigere: Donald Trump sier at presidentjobben er viktigere enn forretningene. REUTERS / Carlo Allegri / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag fortalte den kommende presidenten i USA, Donald Trump, at han trekker seg fullstendig ut av forretningene mens han er president.

DETTE LOVER TRUMP: I en video til sine Twitter-følgere legger nå vordende president Donald Trump klart fram hvilke planer han har for USA i de første 100 dagene med ham som president. Video: CNN Vis mer

Forrige uke uttalte han til den amerikanske avisa New York Times at merkevaren er hetere nå en noensinne. Og flere har vært skeptiske til hans tilknytning til firmaet.

Trump selv ser skepsisen og mener at presidentjobben er viktigere enn forretningene, derfor er han villig til å legge det vekk mens han har rollen som president.

VIL KJEMPE: Aleida Garcia bor rett ved Rio Grande, en elv som skiller USA og Mexico. Hun vil kjempe med nebb og klør for at muren ikke blir bygget. Video: AP/ NTB Scanpix / Dagbladet Vis mer

- Jeg synes det er veldig viktig at jeg på ingen måte skaper en interessekonflikt med forretningene mine. Vi forbereder papirene som skal få meg ut av foretningene nå, skriver Trump før han følger opp med:

- Presidentjobben er en mye viktigere oppgave!

Datteren får kritikk

Tidligere har han sagt at datteren Ivanka skal ta over selskapet sammen med brødrene Eric og Donald Jr. mens han er president. Ivanka har tidligere fått sterk kritikk for å ha vært svært delaktig i møter med utenlandske statsråder, samtidig som hun leder The Trump Organization.

Den tidligere eiendomsmogulen har tjent flere milliarder på forretningene sine. Han har også tidligere vært programleder for TV-serien "The Apprentice".