Trump trekker USA fra atomavtalen: - Vi har bevis på at Irans løfter er en løgn

Presidenten bekrefter avgjørelsen på en pressekonferanse i kveld.

DIREKTE: Det er ventet at Trump skal komme med en uttalelse om Iran-avtalen fra klokka 20 i kveld. Se direktesendingen her. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump leverer på et av sine definitive valgløfter og trekker USA fra den omstridte atomavtalen med Iran.

- Verdens fremste terrorsponsor vil skaffe seg verdens farligste våpen med dagens katastrofale avtale. Jeg kunngjør i dag at USA trekker seg fra atomavtalen med Iran, sier Trump på en pressekonferanse i Det hvite hus.

Trump sier på presskonferansen i kveld at han vil gjeninnføre alle sanksjoner som ble lettet på i atomavtalen og innføre ytterligere økonomiske straffetiltak mot landet.

- Kraftige sanksjoner vil bli iverksatt. Fortsetter Irans atomprosjektet, vil Iran får større problemer enn noensinne, sier Trump.

Frankrikes president Emmanuel Macron sier umiddelbart at Frankrike, Storbritannia og Tyskland beklager USAs avgjørelse. På iransk statlig TV omtales Trumps avgjørelse som ulovlig, illegitim og at den underminerer internasjonale avtaler. EUs utenrikssjef Federica Mogherini sier EU er bestemt på å bevare avtalen.

- Farlig atomvåpenjakt

Trump gikk til kraftig angrep på det iranske regimet under pressekonferansen:

- Iran er verdens ledende sponsor av terror. De eksporterer farlige raketter og støtter terrorgrupper og militser. Gjennom åra har iranske tropper bombet amerikanske ambassader og drept amerikanske soldater. Det iranske regimet har finansiert sitt terrorregime ved å plyndre sitt eget folk, sier Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer