<strong>ANGRER:</strong> Tony Green (43) fra Dallas, Texas, trodde pandemien var en svindel. Det angrer han på i dag. Foto: LinkedIn
ANGRER: Tony Green (43) fra Dallas, Texas, trodde pandemien var en svindel. Det angrer han på i dag. Foto: LinkedIn Vis mer

Coronaviruset

Trump-tro virusfornekter startet coronahelvete

- Jeg trodde viruset var en svindel, sier Tony Green fra Texas.

Publisert

Fjorten medlemmer av samme familie i Texas testet positivt for coronaviruset etter en liten sammenkomst i juni, skriver NBC News.

Én av dem er død og en annen kjemper for livet.

Den skjebnesvangre festen ble arrangert av Tony Green (43) fra Dallas. Han sier han trodde coronaviruset var en svindel.

- Stemte Trump

Green skrev om den forferdelige tragedien som gjestespaltist i Dallas Voice 24. juli.

I spalten beskriver Green seg selv som en homofil konservativ, en person som sjonglerer forfølgelse for seksualiteten sin og samtidig er tro mot verdiene sine.

«Jeg innrømmer at jeg stemte på Donald Trump i 2016. Jeg innrømmer å reise dypt inn i konspirasjonsteoriene om covid-19. Jeg deltok i all den trassige oppførselen til Trumps mer radikale og bøllete kulttilhengere», skriver Green.

Han kalte viruspandemien en «scamdemic», og betegner seg selv som en «hard ass» som sto opp for sine «God-given rights».

«Jeg trodde viruset var en svindel. Jeg trodde mainstream-media og demokratene brukte det for å skape panikk, krasje økonomien og ødelegge Trumps sjanser til gjenvalg», skriver Green.

ØKNING: På bare ett døgn er det registrert 1592 nye dødsfall som følge av coronaviruset i USA. Reporter: Christian Wehus. Video: Osceola County Police Vis mer

Syke én etter én

13. juni hadde Green og hans partner gjennom ni år foreldrene sine på besøk.

- Vi følte at landet hadde lagt det verste bak seg, ting gjenåpnet og ingen av oss opplevde noen symptomer, sier Green.

Dagen etter våknet han og følte seg syk. Seinest 15. juni var partneren hans og hans foreldre også syke, mens partnerens foreldre dro til Austin for å overvære fødselen av deres første barnebarn.

Etter hvert begynte svigermora og svigerinnen å føle seg syke. Foreldrene til den nyfødte ble også syke og testet positivt for coronaviruset.

Mellom 17. og 23. juni ble Greens svigerfar syk.

Døde

Både Green selv svigerfaren ble innlagt på sykehus 24. juni.

Viruset angrep sentralnervesystemet hans, forteller Green, og han hadde nesten et hjerneslag. Han tilbrakte noen dager på sykehuset.

En gang i slutten av juni ble svigerfarens mor innlagt på samme sykehus som sønnen.

Hun døde av covid-19-lungebetennelse 2. juli, i rommet ved siden av sin Greens svigerfar.

Svigerfaren var ikke klar over at mora hans lå der. Seinere samme dag, fikk han vite at mora hadde gått bort, uten at noen i familien var ved hennes side.

- Ikke bare gikk han glipp av begravelsen hennes, han fikk ikke engang ta farvel eller se henne en siste gang, sier Green.

AVKREFTER TEORI: Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) følger ikke coronaviruset sesongvariasjoner på samme måte som influensa og andre forkjølelsesvirus. Vis mer

Kjemper for livet

Svigerfaren kjemper for livet og har fremdeles behov for livsstøttende behandling.

To av svigerfarens søstre, en av nevøene hans og en svoger ble alle smittet av coronaviruset.

- Det bragte det totale antallet smittede familiemedlemmer til fjorten, sier Green.

Tolv familiemedlemmer har enten kommet seg eller er i forskjellige stadier av bedring.

- Jeg kan ikke la være å føle ansvar for at jeg overbeviste familiene våre om at det var trygt å ha samvær, sier Tony Green.

«Du kan ikke forestille deg skylden jeg føler, vel vitende om at jeg var vertskap for samlingen som førte til så mye lidelse. Du kan ikke forestille deg min skyld ved å ha vært en virusbenekter som har gjort narr av dem som har båret masker og holdt sosial distanse», skriver Green.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer