Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump i Fox News-intervju:

Trump tror han har funnet den skyldige etter lekkasjer og massive protester: - Jeg tror han står bak det

Trump legger også skylden for rådhusprotester på sin forgjenger.

KLANDRER OBAMA: I et ferskt intervju med Fox News ga Trump tidligere president Obama skylden for lekkasjene som har preget Det hvite hus den siste tiden. I denne vidoen legger ham skylden på Obama. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump har slitt stort med lekkasjer fra egen administrasjon, og senest i går ble det kjent at Sean Spicer, Trumps pressetalsmann, skal ha innkalt en gruppe av sine ansatte til et ekstraordinært møte hvor samtlige fikk beskjed om å «legge sin telefon fram til inspeksjon», ifølge Politico.

Se intervjuet i videoen øverst i saken.

I et intervju med Fox News sitt morgenshow «Fox and Friends» ble Donald Trump spurt om han tror at hans forgjenger Barack Obama står bak protestene som har blitt organisert mot republikanerne denne måneden.

- Det viser seg at hans organisasjon står bak mye av organiseringen i forbindelse med protestene mot deg. Tror du Obama står bak dette?

- Jeg tror han står bak det. Men det er politikk, det er bare sånn det er. Jeg tror han står bak, fordi noen av folkene hans står i hvert fall bak det. Du vet aldri hva som foregår bakom kulissene, svarte Trump.

Trump har tidligere beskyldt liberale aktivister for å stå bak protestene mot ham og republikanerne.

Det er Obamas politiske gruppe, Organizing for Action, som skal ha hjulpet til med å organisere de mange protestene, som hovedsakelig har funnet sted under allhusmøter organisert av republikanere.

- Slik er politikken

Trump tok så initiativ til å snakke om de mange lekkasjene han har slitt med i sin første måned som president.

- Noen av lekkasjene kommer også muligens fra gruppen hans, og det er veldig alvorlig med tanke på nasjonal sikkerhet. Men det er slik politikken fungerer, og det vil sannsynligvis fortsette, sa Trump.

Trump la ikke fram noen beviser for sine anklager. Han spesifiserer heller ikke om han refererer til lekkasjer fra hans egen administrasjon, lekkasjer fra etterretningstjenestene, eller begge deler.

Både CNN og Washington Post har forsøkt å få en kommentar fra Obama, uten å lykkes.

Dette er ikke første gang Trump forsøker å rette en pekefinger mot andre i forbindelse med lekkasjer. Han har tidligere anklaget egne etterretningstjenester for å lekke informasjon om at Russland sitter på kompromitterende informasjon om ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media