Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump tror ikke på godt forhold til Cameron

Slenger med leppa igjen. Nå på britisk tv-kanal.

NYTT INTERVJU:  Forretningsmannen og republikanernes kommende presidentkandidat, Donald Trump, har ikke tro på at han får et godt forhold tli britenes statsminister, David Cameron, forteller han i et intervju med ITV.
NYTT INTERVJU: Forretningsmannen og republikanernes kommende presidentkandidat, Donald Trump, har ikke tro på at han får et godt forhold tli britenes statsminister, David Cameron, forteller han i et intervju med ITV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump tror ikke han får et godt forhold til den britiske statsministeren David Cameron som har kalt hans forslag om å stenge muslimer ute, idiotisk.

- Det ser ikke ut som vi får noe særlig bra forhold. Jeg håper jo på det, men det ser ikke ut til at han er villig til å gå inn for det heller, sa Trump i et intervju med den britiske TV-kanalen ITV i dag.

Tidligere i år sa Cameron at Trumps forslag om å nekte alle muslimer adgang til USA var «splittende, idiotisk og rett og slett feil», og han har siden nektet å ta avstand fra kommentaren.

I dag gjentok statsministerens kontor i Downing Street at Cameron har sagt klart og tydelig fra om hva han mener om saken.

USA er Storbritannias nærmeste allierte, og politikere i begge land har alltid snakket om det spesielle forholdet mellom Storbritannia og USA.

Trump har tidligere også lagt seg ut med britene ved å påstå at deler av London er «så radikalisert at politiet er redd for sine egne liv». Den påstanden ble kalt latterlig av Londons daværende ordfører Boris Johnson.

I dagens intervju kritiserte Trump også den nyvalgte ordføreren Sadiq Khan som han sa hadde kommet med uhøflige kommentarer om ham.

Khan uttalte at Trumps plan om å stenge muslimer ute viser hans «kunnskapsløse syn på islam» og kunne gjøre begge land mindre trygge ved «å støte bort vanlige muslimer».
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!