Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump truer Iran

Hevder USA har mål klare i Iran om de prøver å slå til mot amerikanske mål.

ADVARER IRAN: USAs president Donald Trump. Foto: NTB Scanpix
ADVARER IRAN: USAs president Donald Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Donald Trump kommer seint lørdag med en ny advarsel til Iran i en rekke poster på Twitter.

- Iran snakker veldig modig om amerikanske mål som en hevn for at vi klarte å kvitte oss med deres terrorist-leder, starter Trump.

Qasem Soleimani, en av Irans mektigste ledere, ble drept i et amerikansk rakettangrep ved flyplassen ved Iraks hovedstad Bagdad natt til fredag. Siden har Iran advart mot hevn.

Nå går også Trump hardt ut:

- La dette være en ADVARSEL om at om Iran angriper amerikanere eller amerikanske verdier, så har vi 52 iranske mål, noen på høyt nivå og viktig for iran og iransk kultur, og de målene, og Iran, KOMMER TIL Å TREFFES VELDIG FORT OG VELDIG HARDT. USA ønsker ikke flere trusler!

Søndag morgen fortsatte den amerikanske presidenten:

- De angrep oss, og vi slo tilbake. Hvis de angriper igjen, som jeg sterkt anbefaler dem å ikke gjøre, vil vi ramme dem hardere enn de noen gang har blitt rammet, skriver Trump.

DREPT: Natt til fredag 3. januar kom meldinga om at den mektige iranske militærlederen Qassem Soleimani er drept i et flyangrep. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Den iranskstøttede militsgruppa Kataib Hizbollah i Irak advarte tidligere lørdag kveld irakiske sikkerhetsstyrker om at de bør holde seg unna amerikanske baser i Irak søndag.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sa i en skriftlig uttalelse til Dagbladet fredag at hun er dypt bekymret.

Frykten er at det skal bryte ut til krigshandlinger, enten direkte eller indirekte, etter eskaleringen.

Advarselen fra den proiranske militsgruppa Kataib Hizbollah kom kort tid etter at flere raketter lørdag kveld slo ned i den strengt bevoktede grønne sonen i Bagdad, der blant annet USAs ambassade ligger.

DREPT: Statlig TV i Irak melder at lederen for den iranske revolusjonsgarden, Qasem Soleimani, ble drept i et flyangrep i Bagdad natt til fredag. Bilder fra CNN og AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet Vis mer

To raketter av samme type slo samtidig ned i den irakiske militærbasen al-Balad, der amerikanske soldater er utstasjonert. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepene.