ØNSKER KUTT: Donald Trumps siste Twitter-meldinger tyder på at han ønsker å kutte ut USAs bistand til palestinerne. Foto: Reuters / NTB scanapix
ØNSKER KUTT: Donald Trumps siste Twitter-meldinger tyder på at han ønsker å kutte ut USAs bistand til palestinerne. Foto: Reuters / NTB scanapixVis mer

Trump truer med å kutte bistand til palestinerne

Trump mener kutt er på sin plass, siden de ikke lenger er villige til å snakke om fred.

(Dagbladet): I en Twitter-melding seint tirsdag kveld går president Donald Trump langt i å antyde at USA bør droppe den økonomiske bistanden til palestinerne.

«Vi betaler palestinerne hundrevis av millioner dollar hvert år uten at vi får noen takknemlighet eller respekt tilbake», skriver Trump på Twitter og fortsetter:

«Når palestinerne er uvillige til å snakke om fred, hvorfor skal vi gjøre noen av disse enorme utbetalingene i fremtiden?»

Flytter ambassaden

Før jul anerkjente Trump Jerusalem som Israels hovedstad og sa USA vil flytte sin ambassade til byen. Det var et klart brudd med tiår med internasjonalt diplomati og ble kraftig kritisert. Det er bred internasjonal enighet om at Jerusalems status må avgjøres gjennom forhandlinger mellom partene i Midtøsten.

«Vi har tatt bort Jerusalem, den vanskeligste delen av forhandlingene», skriver Trump og kritiserer palestinerne for ikke å vill være med på fredsforhandlinger med Israel.

Truer også med Pakistan-kutt

Palestina er ikke det eneste landet Trump har truet med å kutte bistand til. Tirsdag ettermiddag skrev presidenten. Han anklager regjeringen i Pakistan for å skjule ekstremister og lyve om det.

Trump skrev at landet har fått mer enn 33 milliarder dollar i bistand over de siste 15 årene.

- Men de har ikke gitt oss noe annet enn løgner og bedrag, og sett på lederne våre som tullinger, skriver Trump.

Han anklager Pakistan for å være et trygt sted for «de terroristene vi jakter på i Afghanistan, med lite hjelp. Ikke mer».

(Dagbladet/NTB)