SKANDALE: Gennifer Flowers, sto fram i 1992 og fortalte om et 12 år langt seksuelt forhold til Bill Clinton. Han var da demokratisk presidentkandidat. Hun fortalte historien sin til kjendis-bladet Star og Flowers innrømmet senere at hun hadde fått penger for å fortelle sin historie. Foto: Richard Drew/AP
SKANDALE: Gennifer Flowers, sto fram i 1992 og fortalte om et 12 år langt seksuelt forhold til Bill Clinton. Han var da demokratisk presidentkandidat. Hun fortalte historien sin til kjendis-bladet Star og Flowers innrømmet senere at hun hadde fått penger for å fortelle sin historie. Foto: Richard Drew/APVis mer

Trump truer med å plassere Bill Clintons påståtte elskerinne på første rad

Under TV-debatten natt til tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen triks er tydeligvis helt utelukket i kampen om å vinne den viktige TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump natt til tirsdag. Nå har Trump truet med at han vil gi Gennifer Flowers (66) billetter til å sitte på første rad når han skal debattere med Hillary Clinton i New York.

Flowers ble midtpunktet i presidentvalgkampen i 1992 da nattklubb-sangerinnen sto fram i et ukeblad og erklærte at hun hadde hatt et 12 år langt hemmelig seksuelt forhold til Bill Clinton. På den tiden da Bill Clinton var advokat og guvernør i hjemstaten Arkansas.

Clinton har selv innrømmet forholdet, både under ed i en rettssak i 1998 og i selvbiografien «Mitt liv» . Han mener derimot at dette ikke var noen tolv år lang romanse men at de bare hadde sex ved én anledning.

Nettstedet Buzzfeed har snakket med Flowers assistent, som bekrefter at den den tidligere modellen og nattklubb-sangerinnen gjerne setter seg på første rad under det som omtales som valgkampens største tv-begivenhet i USA.

Trump-hater

Donald Trumps forslag om å plassere Flowers på første rad kommer som en respons på at den kjente Trump-hateren og forretningsmogulen Mark Cuban sa at han vil sitte på første rad.

Styrtrike Cuban er en svært uttalt og aktiv Trump-motstander, og er blant annet kjent for å ha stilt spørsmål ved om Trump i virkeligheten er milliardær. Han har også tilbudt å betale én million dollar til den veldedige organisasjonen Trump måtte ønske, dersom kandidaten barberer av seg håret.

- Hvis den feilslåtte dusten Mark Cuban ønsker å sitte på første rad, skal jeg kanskje plassere Gennifer Flowers ved siden av ham, twitret Trump.

Uakseptabelt

Både Donald Trump og Hillary Clinton får en bunke billetter til debatten som de kan dele ut til hvem de vil. Ledelsen i den amerikanske valgkomiteen raser nå mot antydningene om at kampanjene vil bruke bilettene til å påvirke debatten.

- Dette er ikke akseptabelt. Vi vil ikke gå med på at enten republikanerne eller demokratene bruke bilettene til å plassere folk på første rad som vil påvirke debatten, sier Frank Fahrenkopf til CNN.

Han sier at det er helt uaktuelt at Mark Cuban sitter på første rad, og at han har vært i kontakt med kampanjene for å forsikre seg om at de ikke misbruker billettene de får utdelt.

- De forholder seg til dette på en sivilisert og riktig måte, sier Fahrenkopf.