Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump truer med å trekke milliardinvesteringer dersom han blir utestengt fra Storbritannia

- Vil sende en forferdelig beskjed til verden om at Storbritannia motsetter seg ytringsfrihet.

KAN BLI UTESTENGT: 570.000 har signert en britisk underskriftskampanje på nett som ber om at Trump blir nektet adgang til Storbritannia på grunn av hans hatefulle ytringer om muslimer, mexicanere og andre. Foto: Reuters / NTB Scanpix / Brian Snyder
KAN BLI UTESTENGT: 570.000 har signert en britisk underskriftskampanje på nett som ber om at Trump blir nektet adgang til Storbritannia på grunn av hans hatefulle ytringer om muslimer, mexicanere og andre. Foto: Reuters / NTB Scanpix / Brian Snyder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere enn 570 000 har signert en britisk underskriftskampanje på nett som krever at Donald Trump blir utestengt fra Storbritannia på grunn av hans svært kontroversielle forslag om å nekte muslimer innreise til USA.

I det øyeblikket en slik underskriftskampanje passerer 100 000 underskrifter, er det britiske parlamentet forpliktet til å vurdere om saken skal bli tatt opp til debatt. Om litt under to uker blir debatten en realitet, men nå går Trump ut med en advarsel til britene. 

Milliardinvestering i fare Mangemilliardæren har de siste årene investert store summer i eiendommer i Skottland, som blant annet omfatter luksus-resorten «Trump Turnberry» og to golfbaner. I en uttalelse fra Trumps store selskap The Trump Organization, hevder milliardæren at planlagte investeringer i Skottland på totalt én milliard dollar nå står i fare for å bli droppet.

- Enhver handling som begrenser reisemulighetene, vil tvinge oss til å umiddelbart avslutte disse og alle fremtidige investeringer vi planlegger i Storbritannia, heter det i en uttalelse fra Trump Organization ifølge AFP.

Den pågående underskriftskampanjen møter motsand fra 40 000 som har skrevet under på en motkampanje som mener Trumps uttalelser i den amerikanske valgkampen ikke har noe med Storbritannia å gjøre. De er bekymret for konsekvensene det kan ha for forholdet mellom de to landene, skriver NTB.

- Westminister kan skape en farlig presedens og sende en forferdelig beskjed til verden om at Storbritannia motsetter seg ytringsfrihet, og at landet ikke har noen interesse av å tiltrekke seg utenlandske investorer, heter det i uttalelsen fra Trump Organization. 

Videre advarer selskapet om at en utestengelse vil kunne få følger for turismen til landet.

- Dette vil også fremmedgjøre de mange millionene av amerikanske borgere som helhjertet støtter Mr. Trump og har gitt han en klar ledelse før presidentvalget, heter det i uttalelsen. 

Begge underskriftskampanjene vil bli diskutert i Parlamentet 17. januar. 

Samme skjebne som Snoop Dersom Trump faktisk blir nektet adgang til landet, så vil han ikke være den første. 

Mannen som nå kjemper for å bli valgt til republikanernes presidentkandidat, vil da ha den tvilsomme æren av å havne i samme selskap som blant andre Snoop Dogg, Chris Brown og Mike Tyson. 

De har alle blitt midlertidig nektet innreise av parlamentet, ifølge en liste det britiske nyhetsbyrået PA publisert på Twitter i desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media