Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump trues med samme skjebne som Snoop Dogg, Mike Tyson og Chris Brown

200 000 briter ønsker å nekte Trump adgang til landet.

MASSIV PROTEST: Over 200 000 briter har skrevet under på en kampanje for å nekte Donald Trump adgang til England. I det en slik underskriftskampanje passerer 100 000 underskrifter, er det britiske parlamentet forpliktet til å vurdere om saken skal bli tatt opp til debatt. Foto: Mark Kauzlarich / Reuters / NTB Scanpix
MASSIV PROTEST: Over 200 000 briter har skrevet under på en kampanje for å nekte Donald Trump adgang til England. I det en slik underskriftskampanje passerer 100 000 underskrifter, er det britiske parlamentet forpliktet til å vurdere om saken skal bli tatt opp til debatt. Foto: Mark Kauzlarich / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kjølvannet av Donald Trumps svært kontroversielle uttalelse om at muslimer bør bli nektet avgang til USA, har det dukket opp en noe uventet motreaksjon.

I England er det nemlig startet en formell underskriftskampanje for å få Trump bannlyst fra landet.

Kampanjen ble startet tirsdag, og på under 24 timer har over 200 000 briter skrevet under.

Det høye tallet viser ikke bare den enorme motstanden mot Trump og hans uttalelser, det har også en formell betydning.

Samme skjebne som Snoop I det en slik underskriftskampanje passerer 100 000 underskrifter, er nemlig det britiske parlamentet forpliktet til å vurdere om saken skal bli tatt opp til debatt.

Dersom Trump faktisk blir nektet adgang til landet, så vil han ikke være den første.

Mannen som nå kjemper for å bli valgt tilrepublikanernes presidentkandidat, vil da ha den tvilsomme æren av å havne i samme selskap som blant andre Snoop Dogg, Chris Brown og Mike Tyson.

KAMPANJE: Slik så kampanjesiden ut onsdag kveld.
KAMPANJE: Slik så kampanjesiden ut onsdag kveld. Vis mer

De har alle blitt midlertidig nektet innreise av parlamentet, ifølge en liste det britiske nyhetsbyrået PA har publisert på Twitter.

Vil nekte adgang Donald Trump sa mandag at meningsmålinger viser et «hat» fra muslimer mot amerikanere som kan føre til flere angrep, og at USA derfor bør innføre innreisenekt fram til Kongressen kan sette i verk tiltak.

Han har tidligere påstått at tusenvis av muslimer feiret hendelsene 11. september 2001, samme dag som terroraksjonen fant sted.

- Det skjedde faktisk. Det var på TV. Jeg så det, sa han til ABC i slutten av november.

-Diskvalifiserer Trump Mandagens utspill fra Trump blir mottatt med sterke reaksjoner både blant Republikanerne og Demokratene.

- Muslim-uttalelsen fra Donald Trump diskvalifiserer ham fra å bli president i USA, uttaler Det hvite hus' talsmann Josh Earnest tirsdag ettermiddag

- Donald Trumps utspill er helt forvirret. Hans forslag er ikke seriøst, tvitret Jeb Bush, som i likhet med Trump kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat.

Trekker Trumps tittel Det er ikke bare i USA og England at motstanden mot Donald Trump øker, også skottene ser ut til å ha fått nok av den amerikanske finansakrobaten.

Onsdag kunngjorde Skottlands førsteminister (øverste politiske leder) at landet trekker tilbake Donald Trumps status som landets «Scotland's business ambassador» med umiddelbar virkning.

Bakgrunnen var Trumps forslag om innreisenekt for muslimer i USA.

- Trumps nylige uttalelser viser at han ikke lenger er skikket til å være forretningsambassadør for Skottland, sier en talsperson for regjeringen, ifølge The Scotsman.

Vil stenge internett Ikke lenge etter uttalelsen om innreisenekt, kom Trump med et nytt utspill som fikk mange til å reagere. Han sa at Internett bør stenges.

- Vi mister mange mennesker på grunn av nettet. Vi må snakke med Bill Gates og mange andre personer som virkelig forstår hva som skjer, sa Trump i en tale for rundt 500 tilhengere i Sør-Carolina.

- Vi må snakke med dem om å, kanskje på noen områder, stenge det internettet på en måte. Noen vil si «Å, ytringsfrihet, ytringsfrihet!». De er dumme mennesker, sa Trump ifølge Forbes.

Mister oppslutning Trump leder fortsatt kampen om å bli republikansk presidentkandidat, men hans oppslutning falt 12 prosentpoeng på mindre enn en uke, ifølge en meningsmåling som ble publisert for en uke siden. 

Nedgangen er den største for Trump siden han i juli tok ledelsen i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media