Trump under Iran-press:
- Tegn på svakhet

Noen av Donald Trumps støttespillere frykter at det iranske regimet kan ha tolket presidentens reaksjon tidligere i sommer som et tegn på svakhet.

UNDER PRESS: USAs president Donald Trump kritiseres for hvordan han takler situasjonen med Iran. Foto: Brendan Smialowski / AFP
UNDER PRESS: USAs president Donald Trump kritiseres for hvordan han takler situasjonen med Iran. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Pentagon varslet før helgen at de vil sende flere amerikanske soldater og militært materiell til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater. Det skjer etter at både USA og Saudi-Arabia har anklaget Iran for å stå bak et angrep mot oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia 14. september.

Trump har også varslet at USA innfører nye sanksjoner mot Irans sentralbank.

- Dette er de største sanksjonene fra USA mot et land noensinne, sa Trump på en pressekonferanse.

- Ønsker ikke konflikt

USAs forsvarsminister, Mark Esper gjorde det klart at soldatene og utstyret som nå sendes til Midtøsten, skal bidra til å trappe opp sikkerheten. Trolig er det snakk om noen hundre soldater, skriver The Guardian.

- Som presidenten har sagt tydelig, ønsker ikke USA en konflikt med Iran. Men når det er sagt, så har vi mange andre militære muligheter tilgjengelig dersom det skulle bli nødvendig, sier Esper, ifølge CNN.

- Jeg tror den sterke personens tilnærming, og det som viser styrke vil være å vise litt tilbakeholdenhet. Iran vet at dersom de viser dårlig oppførsel, lever de på lånt tid, sa Trump selv på en pressekonferanse med Australias statsminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer