<strong>FORLIK:</strong> Donald Trump har inngått forlik i saken knyttet til Trump University, opplyser statsadvokaten i New York. Forliket omfatter utbetalinger på 25 millioner dollar. Foto: AP / NTB Scanpix
FORLIK: Donald Trump har inngått forlik i saken knyttet til Trump University, opplyser statsadvokaten i New York. Forliket omfatter utbetalinger på 25 millioner dollar. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Trump University ble stemplet som svindel av studentene som saksøkte: Nå har de inngått forlik på 215 millioner

USAs påtroppende president Donald Trump har flere søksmål rettet mot seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skandaleomsuste Trump University var gjenstand for kritikk under den 18 måneder lange valgkampen før forrige ukes presidentvalg i USA.

Selv om skolen, som ble stiftet av USAs påtroppende president Donald Trump, ble lagt ned i 2011, var det først i fjor og i år at de kritikkverdige forholdene ved skolen virkelig har fått offentlighetens oppmerksomhet.

Per i dag er det rettet søksmål mot Trump fra tidligere elever som hevder at de ble regelrett svindlet av Trump og skolen. Nå har Trump inngått forlik med en av saksøkerne, New Yorks statsadvokat Eric Schneiderman.

Forlik på 215 mill.

Forliket er på totalt 25 millioner dollar, drøyt 215 millioner norske kroner, opplyser Schneidermans kontor i en uttalelse på deres nettsider.

Statsadvokaten i delstaten New York saksøkte Trump i 2013 på vegne av over 6000 personer. Alle disse vil nå få en del av forliket på 215 millioner kroner.

Inkludert i forliket, er en bot på 8,5 millioner kroner.

«Trump Universitys ofre har ventet i årevis på dagens avgjørelse og jeg er tilfreds med at deres tålmodighet - og standhaftighet - vil godtgjøres med dette 25 millioner dollar store forliket», sier Schneiderman i uttalelsen.

Selv har Trump skrytt av at han aldri inngår forlik i søksmål mot ham. Nå som han er USAs påtroppende president, har han åpenbart kommet på bedre tanker.

- Det var svindel

Trump University tilbød deltakere ulike former for seminarer og kurs. Enkelte av kursene kostet hundretusener av kroner, og flere av deltakerne så på læringsutbyttet som ubrukelig.

Kursprogrammet markedsførte seg med følgende sitat fra Donald Trump: «Bare gjør akkurat det jeg har gjort og bli rik», ifølge Forbes.

- Det var svindel, sier tidligere elev Ryan Maddings.

Dagens forlik omfatter to gruppesøksmål og sivilsaken reist av delstaten New York. Forliket innebærer ikke at den påtroppende presidenten må innrømme skyld i saken. Trump har underveis i saken blankt avvist å ha gjort noe galt.

Trump skulle etter planen ha møtt i retten i forbindelse med gruppesøksmålet den 28. november. Det slipper han nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer