Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump usikker på om palestinere og israelere ønsker fred

Palestinerne er ikke villige til å inngå en fredsavtale, sier president Donald Trump, som medgir at de israelske bosetningene heller ikke er noe godt bidrag.  

USIKKER PÅ FRED: President Donald Trump medgir at de israelske bosetningene på okkupert, palestinsk jord, ikke er noe godt bidrag til fred. Foto: AP / NTB scanpix
USIKKER PÅ FRED: President Donald Trump medgir at de israelske bosetningene på okkupert, palestinsk jord, ikke er noe godt bidrag til fred. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Akkurat nå er ikke palestinerne villige til å inngå en fredsavtale. Jeg er ikke sikker på om Israel er det heller, sier Trump i et intervju med avisa Israel Hayom.

De israelske bosetningene på den okkuperte Vestbredden er heller ikke noe godt bidrag til fred, medgir Trump i intervjuet.

- De kompliserer arbeidet med å få til fred. Israel må trå varsomt når det gjelder bosetningene, sier han.

- Begge sider må gå med på betydelige kompromisser om man skal få i stand en fredsavtale, understreker Trump.

Trump har selv lovet å legge et utkast til fredsplan på bordet, men denne har foreløpig latt vente på seg.

Palestinerne har gjort det klart at de ikke kommer til å forholde seg til eventuelle utspill fra USA, etter at Trump før jul anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

Øst-Jerusalem ble okkupert av Israel i 1967 og FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger siden, med USAs tilslutning, slått fast at okkupasjonen er ulovlig og krevd tilbaketrekning.

Israel Hayom eies av milliardæren Sheldon Adelson, som har vært en raus støttespiller av Trump og Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!