TAR SEG SELV I FORSVAR: Presidentkandidat Donald Trump er kritisk til Hillary Clinton-apparatets anklager om at hans egen valgkampanje har tatt antisemittiske virkemidler i bruk. Foto: AFP PHOTO / Jason Connolly
TAR SEG SELV I FORSVAR: Presidentkandidat Donald Trump er kritisk til Hillary Clinton-apparatets anklager om at hans egen valgkampanje har tatt antisemittiske virkemidler i bruk. Foto: AFP PHOTO / Jason ConnollyVis mer

Trump ut mot Clintons anklager om antisemittisme: - Helt latterlig

Mener Clinton-apparatet forsøker å flytte oppmerksomheten vekk fra egne problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I høst ble årets presidentvalg omtalt som det skitneste noensinne av amerikansk presse.

På tross av at presidentkandidatene har blitt langt færre, så går det ikke lang tid mellom angrepene dem imellom.

I forrige uke anklaget apparatet til Hillary Clinton, Demokratene, sin republikanske motkandidat Donald Trump for å spille på antisemittiske strenger i sin valgkampanje.

- Hvorfor bruke davidstjerne

Kampanjen hun reagerte på var en plakat, twitret av Trump selv, med påskriften «Den mest korrupte kandidaten noensinne».

Ved siden av var en rød stjerne oppå store mengder pengesedler, noe blant annet Marc Lamont Hill, en professor i afro-amerikanske studier ved Morehouse College, kalte for et skoleeksempel på antisemittisme.

- Hvorfor brukes det en davidstjerne, spurte Josh Schwerin, talsperson for Clinton, før Trump slettet meldingen og byttet stjernen ut med en runding.

- En avledningsmanøver

Nå, to dager etter, slår Trump tilbake mot sine kritikere.

Han har tidligere omtalt stjernen på bildet som en helt vanlig stjerne, for eksempel som den stjernen som amerikanske sheriffer fortsatt bruker i tjenesten.

Nå omtaler eiendomsmagnaten utspillet fra Schwerin som en avledningsmanøver, skriver Associated Press.

- Helt latterlig, lyder beskjeden fra Trump, ifølge nyhetbyrået.

- Ville ikke fornærme

Han omtaler den pågående etterforskningen av Clintons epostkonto, og mener at Clinton har forsøkt å flytte medienes søkelys fra denne saken.

Også Dan Scavino, som er sjef for Trump-apparatets bruk av sosiale medier, har uttalt seg i forbindelse med den kontroversielle meldingen.

- Vi mente ikke å fornærme noen. Grafikken vi brukte ble ikke laget av oss, og heller ikke hentet fra en antisemittisk nettside, skriver Trump-apparatet i en melding til pressen og velgerne.

- Ville understreke korrupsjonsbudskapet

Nyhetsbyrået skriver videre at tanken bak bildebruken var, ifølge Trumps apparat, å understreke budskapet om Clintons påståtte korrupsjon.

Trump har tidligere gått hardt ut mot de pengene Clintons veldedighetsorganisasjon, The Clinton Foundation, har fått fra utenlandske regjeringer, deriblant flere hundre millioner fra den norske regjeringen.

- Vi tenkte at bildet ville passe med det vi mener er en korrupt politiker, men så valgte vi å ta vekk bildet da folk reagerte, sier Dan Scavino.