Trump ut mot «urettferdig» EU-toll

USAs president Donald Trump vil ha samtaler med EU om å få vekk det han mener er urettferdige tollbarrierer på europeisk side.

UT MOT EU: President Donald Trump mener EU er urettferdige mot amerikanske bønder og vareprodusenter. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/ Carolyn Kaster
UT MOT EU: President Donald Trump mener EU er urettferdige mot amerikanske bønder og vareprodusenter. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/ Carolyn Kaster Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs handelsminister Wilbur Ross vil nå snakke med representanter fra EU om å «eliminere de store tollsatsene og barrierene som de bruker mot USA», skrev Trump på Twitter mandag.

«Ikke rettferdig mot våre bønder og vareprodusenter», skrev han.

Trump vedtok nylig å innføre en importtoll på 25 prosent på stål og 10 prosent på aluminium. Men han inviterte samtidig allierte til forhandlinger om et mulig unntak fra den nye ekstratollen.

Trump har også sagt at det kan komme en ekstratoll på europeiske biler.

EU har på sin side truet med å svare med økte tollsatser på en rekke produkter fra USA.

EUs handelskommissær Cecilia Malmström beskyldte tidligere mandag Trump for å bruke toll som et våpen for å true EU.

– Men vi er ikke redde. Vi vil stå opp mot bøllene, sa hun.

EU og USA møttes til samtaler i Brussel lørdag, men uten å komme til enighet. Det er ventet at diskusjonene vil fortsette denne uka.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer