SPYDIG: Helt ute av det blå kommer det en ganske frekk kommentar fra Donald Trump til Hillary Clinton. Video: CNN Vis mer

Trump utbrøt plutselig: «Such a nasty woman». - Hvor kom det fra?

Clinton-tilhengerne spør seg nå om de er «bad hombres» eller «nasty women».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS / OSLO (Dagbladet): Det kanskje merkeligste øyeblikket i nattas debatt mellom Hillary Clinton og Donald Trump, da Clinton var i ferd med å svare på et pensjonsrelatert spørsmål.

Trump utbrøt plutselig: «For en ekkel kvinne» («such a nasty woman»).

- Ja, hvor kom det fra? Det var ingen grunn til at han skulle si det da. Kom han plutselig på at han hadde glemt å kalle henne det? Det viser en total mangel på disiplin. Eller at han fulgte en idiotisk plan, for dette kobles jo mot kvinnesynet hans, sier Jan Arild Snoen, Minerva-kommentator, og ekspert på amerikansk politikk.

#nastywoman er allerede en populær emneknagg på Twitter, hvor Clinton-tilhengere og Trump-motstandere gir sin støtte til den tidligere utenriksministeren.

Trumps kvinnesyn, skandaleopptaket fra 2005 og de ulike beskyldningene rettet fra ni kvinner mot Donald Trump var et av temaene som kom opp tidligere i debatten. Trump svarte slik:

- Flere av de historiene er blitt tilbakevist. De anklagene er helt falske. Jeg har ikke engang beklaget til kona mi, som sitter her, fordi jeg ikke har gjort noe. Det er løgner og fiksjon, og jeg tror Clinton-kampanjen står bak, sa Trump og viste til det lekkede videoopptaket der en Clinton-støttespiller snakker om å oppmuntre til vold på Trump-arrangementer.

Trumps kone, Melania Trump, har forøvrig sagt i et intervju med CNNs Anderson Cooper at ektemannen faktisk har beklaget overfor henne.

HEVDER SEG SKYLDFRI: Donald Trump avviser anklagene han har fått fra flere amerikanske kvinner. Video: CNN Vis mer

- Da kvinneproblemene kom opp, var det et dilemma for ham. Han måtte benekte anklagene, men måten han gjorde det på hjelper ham neppe blant kvinner, sier John Tuman, professor ved Universitetet i Nevada, Las Vegas, til Dagbladet.

Hillary Clinton svarte slik da hun ble spurt om Trumps «nasty woman»-kommentar.

- Jeg brydde meg ikke om akkurat det.

Trump har også skapt bølger i sosiale medier med sitt svar om at han vil deportere «bad hombres» tilbake til Mexico. Komiker Chelsea Handler svarte med spørre sine Twitter-følgere følgende spørsmål: