Trump utviser 15 kubanske diplomater etter «lydangrep» mot USAs ambassade på Cuba

22 ansatte ved den amerikanske ambassaden på Cuba ble syke etter det amerikanske myndigheter mener var «soniske» angrep.

«SONISKE» ANGREP: 22 ansatte ved USAs ambassade i Havanna, de fleste av de etterretningsfolk, har fått uforklarlige helseplager som følge av et angivelig lydangrep. Foto: AP / NTB scanpix
«SONISKE» ANGREP: 22 ansatte ved USAs ambassade i Havanna, de fleste av de etterretningsfolk, har fått uforklarlige helseplager som følge av et angivelig lydangrep. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Donald Trumps regjering utviser 15 kubanske diplomater som arbeider ved Cubas ambassade i Washington D.C.

Det opplyser Det hvite hus.

Trumps avgjørelse om å kaste ut 15 diplomater, kommer etter en rekke diplomatiske skyggeslag mellom Cuba og USA.

Det har igjen rot i det amerikanske myndigheter mener var «soniske» angrep, altså angrep med lyder det menneskelige øret ikke oppfatter, mot diplomater ved USAs ambassade på Cuba.

22 ble mystisk syke

I desember i fjor fikk amerikanske sentralmyndigheter de første meldingene fra USAs ambassade på Cuba om at flere av deres ansatte var blitt syke.

På mystisk vis hadde flere av de ansatte plutselig fått en bred rekke symptomer, deriblant hørselstap, kraftige hodepiner og dårlig balanse.

Etter hvert ble FBI koplet på saken. Etter en stund kom amerikanske myndigheter fram til at symptomene og sykdommen kom av en rekke «soniske» angrep, altså angrep med lyder som ikke oppfattes av det menneskelige øret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer