Jeffrey Epstein

Trump-venn pågrepet for menneskehandel

Den amerikanske milliardæren og finansmannen Jeffrey Epstein er pågrepet i New York, siktet for menneskehandel og seksuell utnytting.

SIKTET: Den amerikanske milliardæren og finansmannen Jeffrey Epstein er pågrepet i New York, siktet for menneskehandel og seksuell utnytting. Foto: Palm Beach Sheriff`s Office
SIKTET: Den amerikanske milliardæren og finansmannen Jeffrey Epstein er pågrepet i New York, siktet for menneskehandel og seksuell utnytting. Foto: Palm Beach Sheriff`s Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den ulovlige menneskehandelen skal ha foregått på 2000-tallet, opplyser kilder i rettsvesenet til det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Han ble pågrepet lørdag og skal fremstilles for en domstol på Manhattan mandag.

Epstein er tidligere kapitalforvalter og har vært venn med både ekspresident Bill Clinton, britiske prins Andrew og president Donald Trump.

Epstein ble i 2008 dømt til 13 måneders fengsel for å ha utnyttet kvinner til å gi seksuelle tjenester. Ett av ofrene var under 18 år.

Han inngikk da et hemmelig forlik og unngikk på den måten det som i verste fall kunne blitt en livstidsdom.

Forliket innebar blant annet at han betalte erstatning til en rekke tenåringsjenter. Flere av jentene skal ha vært fra Øst-Europa.

Ifølge APs kilder anklages Epstein for å ha betalt mindreårige jenter for massasje og beføling i egne boliger i Florida og New York.

Det er ikke klart om det er snakk om de samme ofrene som han tidligere er dømt for å ha misbrukt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer