Trump om ulovlige innvandrere

Trump vil deportere opptil tre millioner ulovlige innvandrere

Den nyvalgte presidenten avslører deportering i nytt intervju.

VIL KASTE UT: USAs nyvalgte president Donald Trump sier i et intervju med CBS at han planlegger å deportere opptil 3 millioner ulovlige innvandrere fra USA.
 Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL KASTE UT: USAs nyvalgte president Donald Trump sier i et intervju med CBS at han planlegger å deportere opptil 3 millioner ulovlige innvandrere fra USA.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs nyvalgte president Donald Trump sier i et intervju med CBS at han planlegger å deportere opptil tre millioner ulovlige innvandrere fra USA.

Intervjuet, som ble gjort fredag, skal sendes søndag kveld. Enkelte utdrag fra intervjuet har imidlertid allerede blitt offentliggjort.

- Det vi skal gjøre er å sørge for at vi får kriminelle med rulleblad - gjengmedlemmer, dophandlere - trolig to millioner mennesker, det kan til og med være tre millioner, ut av landet eller i fengsel. Men vi skal få dem ut av landet, de er her ulovlig, sier Trump til tv-programmet «60 Minutes».

Nøkkeljobb besatt

Søndag melder CNN at Trump har bestemt seg for å utnevne den 44 år gamle New Jersey-advokaten Reince Priebus i nøkkeljobben som stabsjef i Det hvite hus.

Priebus er leder i Republikanernes nasjonalkomite, og var en av de første som gikk inn for Trumps kandidatur.

Skal bygge muren

I tillegg til at opptil tre millioner ulovlige innvandrere kan bli deportert, sier Trump i intervjuet at muren mot Mexico skal bli bygget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer