Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump vil endre loven for å tillate tortur

Vil åpne for å torturere terrorister og familiene deres.

TORTUR: Donald Trump vil endre lovverket slik at det blir lovlig å torturere terrorister. Foto: Mike Ehrmann / Getty Images / AFP / NTB scanpix
TORTUR: Donald Trump vil endre lovverket slik at det blir lovlig å torturere terrorister. Foto: Mike Ehrmann / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump tar til orde for å endre amerikansk lov for å åpne for å torturere terrorister og drepe familiene deres.

- Jeg har ikke forandret mening når det gjelder tortur. Jeg sa at jeg vil respektere loven, sa Trump søndag i et intervju med TV-kanalen Fox News.

- Det er latterlig at vi har lover, og at ISIS ikke har det. ISIS har ingen lover. Vi har regler, reguleringer og lover, og jeg respekterer dem. Men jeg liker det ikke, sa Trump og la videre til at han ville endre loven så tortur blir tillatt. Han brukte en annen betegnelse på IS.

Trump har flere ganger gått inn for vanntortur av terrorister og andre ekstreme og «mye verre» forhørsteknikker, slik han ordlegger seg. Han har også lovt å drepe terroristers familiemedlemmer, og gjorde det klart at om han som president ga ordren, ville amerikanske soldater adlyde.

Utsagnene hans ble møtt av kritikk og fordømmelser fra mange hold, og mange sier at Pentagon og det amerikanske militære trolig ville nekte å følge slike ordrer.

Noen dager senere snudde han tilsynelatende da han sa han ikke ville beordre noen til å bryte amerikansk lov eller folkeretten.
Men nå presiserer han at han vil endre loven slik at ingen skulle beordres til noe ulovlig.

(©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media