Trump vil finansiere Mexico-mur med høye tollavgifter

Donald Trump vil innføre 20 prosent toll på mexicanske varer for å få betalt for grensemuren mot Mexico, opplyser Trumps pressetalsmann Sean Spicer.

KRANGLER OM REGNINGA: President Donald Trump mener Mexico må ta regninga for muren han vil bygge, men landet sier nei. Nå har han kanskje funnet en løsning likevel. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / NTB Scanpix
KRANGLER OM REGNINGA: President Donald Trump mener Mexico må ta regninga for muren han vil bygge, men landet sier nei. Nå har han kanskje funnet en løsning likevel. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Ved å gjøre dette, kan vi tjene 10 milliarder dollar årlig og enkelt betale for muren bare med denne mekanismen alene, sier Spicer torsdag.

Den økte tollsatsen kommer til å være en del av en mer omfattende pakke med skattereformer som skal legges fram om en stund.

Like greit

Trump har lenge insistert på at Mexico må betale muren som han har beordret skal bygges. Like lenge har Mexico svart at det ikke kommer på tale.

Forholdet mellom Mexico og USA er nå på frysepunktet, og tidligere torsdag kunngjorde Peña Nieto at han avlyser en planlagt reise til USA.

Det syntes Trump var like greit.

- Med mindre Mexico har planer om å behandle USA rettferdig og med respekt, vil et slikt møte være meningsløst, og jeg vil finne en alternativ vei. Vi har ikke noe annet valg, var Trumps kommentar.

Ny dato

USAs grense mot Mexico er 3200 kilometer lang, og Trump har tidligere anslått at muren vil få en prislapp på opp mot 100 milliarder kroner, mens eksperter anslår det dobbelte.

Det er varslet av Peña Nieto og Trump vil forsøke å sette en ny dato for et møte.

Enn så lenge, i en tale til partiet under et kongressmøte i Philadelphia, holdt han seg til å snakke om hvor mye han har fått til i sine første dager som president.

(NTB/Dagbladet)

VANSKELIG: Donald Trump har sagt han skal bygge en mur mot Mexico. Men er det mulig? CNN har reist langs grensa for å finne svaret. Video: CNN. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer