Trump vil ha frislipp av kraftig klimagass

Trump-regjeringen i USA vil fjerne krav om å unngå lekkasjer av den kraftige klimagassen metan fra olje- og gassnæringen.

VIL FJERNE KRAV: Trump-regjeringen i USA vil fjerne krav om å unngå lekkasjer av den kraftige klimagassen metan fra olje- og gassnæringen. Foto: SAUL LOEB / AFP /SCANPIX
VIL FJERNE KRAV: Trump-regjeringen i USA vil fjerne krav om å unngå lekkasjer av den kraftige klimagassen metan fra olje- og gassnæringen. Foto: SAUL LOEB / AFP /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det opplyste det amerikanske miljødirektoratet EPA torsdag. EPA-sjef Andrew Wheeler mener kravene legger en unødvendig byrde på olje- og gassnæringen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Wheeler legger til at metan er en verdifull gass og at næringen derfor har en egeninteresse i å hindre at den lekker ut og forsvinner opp i atmosfæren.

– Total forakt

Amerikanske miljøorganisasjoner reagerer svært sterkt på regjeringens forslag.

– Dette viser Trump-administrasjonens totale forakt for klimaet vårt, sier Kassie Siegel fra Center for Biological Diversity.

Organisasjonen Clean Air Task Force anslår at fjerningen av reglene vil føre til utslipp som tilsvarer utslippene fra 22 millioner biler fram til 2025.

Metan, den viktigste bestanddelen i naturgass, bidrar til global oppvarming hvis gassen slipper ut i atmosfæren. Som klimagass er metan på kort sikt over 30 ganger så kraftig som CO2.

Tidligere lobbyist

Etter at Donald Trump ble president har han fjernet eller forsøkt å fjerne et stort antall regler og tiltak for å bremse klimaendringene. Han har varslet at USA skal ut av den internasjonale klimaavtalen som ble vedtatt i Paris i 2015.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer