RETUR: Donald Trump vil sende alle syriske flyktninger som ankommer USA tilbake til Syria hvis han blir valgt som president. Det uttalte eiendomsmogulen under et arrangement i New Hampshire onsdag. Foto: REUTERS/Gretchen Ertl/NTB Scanpix
RETUR: Donald Trump vil sende alle syriske flyktninger som ankommer USA tilbake til Syria hvis han blir valgt som president. Det uttalte eiendomsmogulen under et arrangement i New Hampshire onsdag. Foto: REUTERS/Gretchen Ertl/NTB ScanpixVis mer

Trump vil sende alle syriske flyktninger tilbake dit de kom fra

- Vi har ikke råd til å være snille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump vil sende alle syriske flyktninger som ankommer USA tilbake til Syria hvis han blir valgt som president. Det uttalte eiendomsmogulen under et arrangement i New Hampshire onsdag.

Uttalelsen er blant de mest kontroversielle i en lang rekke omstridte budskap fra den republikanske presidentkandidaten de siste månedene.

- Om jeg vinner, skal de tilbake. Det sier jeg dere, de skal tilbake, sa Trump om syriske flyktninger som søker om asyl i USA.

- Jeg vet at mange folk vi si «å, det er ikke snilt». Men vi har ikke råd til å være snille. Vi tar vare på hele verden, fortsatte han.

Trump kritiserte også Barack Obama for å være passiv i Syria-konflikten, og han mente presidenten ikke har respekt hos den syriske presidenten Bashar al-Assad.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Jeg garanterer dere at Assad lener seg tilbake og sier «den presidenten er et av de dummeste menneskene på jorden», sa han til latter fra salen i Keene i New Hampshire.

(NTB)