Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump vil snakke med Putin om valginnblanding

Donald Trump forbereder seg til toppmøtet i Helsinki.

SKAL SNAKKE OM VALG: Vladimir Putin og Donald Trump under G20-møtet i Hamburg. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix
SKAL SNAKKE OM VALG: Vladimir Putin og Donald Trump under G20-møtet i Hamburg. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump sier han vil snakke med Russlands president Vladimir Putin om påstandene om innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016.

- Jeg skal snakke med han om alt. Vi skal snakke om Ukraina, vi skal snakke om Syria.

- Vi kommer til å snakke om valg. Vi vil ikke at noen skal blande seg inn i valg, sa Trump, ifølge Reuters , da han møtte pressen om bord presidentens fly fredag.

HÅNDHILSTE: I forbindelse med APEC-toppmøtet i Vietnam, rakk ikke Putin og Trump å få et privat møte. Dermed måtte de nøye seg med å småprate i noen korte øyeblikk. Video: AP / CNN Vis mer

Toppmøtet

Toppmøtet mellom Trump og Putin holdes i Helsingfors 16. juli, kort tid etter NATO-toppmøtet i Brussel 11. til 12. juli. Etter NATO-møtet drar den amerikanske presidenten videre til Storbritannia den 13. juli.

Putin og Trump har møttes to ganger tidligere på sidelinjen av internasjonale møter, men har aldri tidligere holdt et offisielt toppmøte seg imellom.

Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov har tidligere uttalt at utenriksminister Sergej Lavrov mest sannsynlig vil møte USAs utenriksminister Mike Pompeo i løpet av de neste par ukene, for å banke ut flere detaljer om toppmøtet.