Trump vil stanse innvandringen fra land som har en «dokumentert historie med terrorisme»: - Jeg nekter å være politisk korrekt

Hevdet feilaktig at terroristen fra Orlando-massakren var født utenfor USA, og fyrte løs mot Hillary Clinton. 

KRITISK: I en tale mandag kveld utdypet han sitt syn på angrepet - som han mener er et signal på at man bør stanse all innvandring fra land som har en historie med terror. FOTO: AP Photo/NTB Scanpix. 
KRITISK: I en tale mandag kveld utdypet han sitt syn på angrepet - som han mener er et signal på at man bør stanse all innvandring fra land som har en historie med terror. FOTO: AP Photo/NTB Scanpix.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Republikanernes presidentkandidat Donald Trump var tidlig på banen med oppsiktsvekkende uttalelser om terroren som natt til søndag drepte 49 mennesker i Orlando.I en tale mandag kveld utdypet han sitt syn på angrepet - som han mener er et signal på at man bør stanse all innvandring fra land som har en historie med terror.

- Når jeg er valgt, vil jeg suspendere innvandring fra områder av verden hvor det er en dokumentert historie med terrorisme mot USA, Europa eller våre allierte, før vi fullt ut forstår hvordan vi avslutter disse truslene, sa han i talen, som kan leses i sin helhet her.

Han har tidligere tatt til orde for å stenge grensene for innvandrere fra muslimske land, og mener behovet er styrket etter angrepet nå i helga.- Jeg ba om et forbud etter San Bernandino, og ble møtt med sinne og forakt, men nå sier mange at jeg hadde rett, sa han i talen.

Angrep Clinton

Innvandringsforbudet han ser for seg, skal vare fram til amerikanske myndigheter har funnet ut hvordan de «ordentlig og feilfritt» kan skanne bakgrunnen til folk som ønsker å komme til landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer