Trump vil trekke styrkene ut av Syria «veldig snart» - kollegene skjønner ingenting

Forsvarsministeren sa seinest tirsdag at kampen mot IS ikke er over.

VIL UT AV SYRIA: Donald Trump var torsdag i Ohio. Da sa han at USA kommer til å trekke styrkene i Syria tilbake «veldig snart». Foto: NTB scanpix
VIL UT AV SYRIA: Donald Trump var torsdag i Ohio. Da sa han at USA kommer til å trekke styrkene i Syria tilbake «veldig snart». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var da presidenten holdt en tale i Richfield Ohio torsdag at han kom med uttalelsen om at det amerikanske militæret skulle trekke seg ut av Syria «veldig snart».

- Vi knuser IS. Vi kommer til å trekke oss ut av Syria veldig snart. La de andre ta seg av dette nå, uttalte Donald Trump, ifølge CBS.

Pentagon opplyste i desember at USA har rundt 2000 soldater utplassert i Syria. Forsvarsminister James Mattis opplyste samme måned at han forventet at USA kom til å sende flere diplomater og sivilpersonell til landet samtidig som IS mistet sine territorier.

- Vi kommer til å skifte fra en offensiv styrke til en mer stabiliserende styrke. Det vil bli flere amerikanske diplomater på bakken, opplyste Mattis.

Mattis har, i likhet med tidligere utenriksminister Rex Tillerson, sagt at USA må bli i landet også etter at de har vunnet kampen mot IS, blant annet i tilfelle terrororganisasjonen kommer tilbake igjen, men også for å delta i stabiliseringen.

Les også: Dette er Syria-krigen

- Hører hjemme

President Trump kommer imidlertid med en annen beskjed enn sin egen militærledelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer