USA-VALGET

Trump ville ikke fortelle kona at han var utro: -  Jeg hadde en deilig kjæreste, en deilig kone - alt var deilig

Nye utroskapsavsløringer i kveld.

- EN DANS PÅ ROSER: Donald Trump koste seg tidlig på 1990-tallet, da han kunne kose seg hos både kona Ivana Trump og elskerinnen Marla Maples (bildet). Foto: NTB scanpix
- EN DANS PÅ ROSER: Donald Trump koste seg tidlig på 1990-tallet, da han kunne kose seg hos både kona Ivana Trump og elskerinnen Marla Maples (bildet). Foto: NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han har kommet seg gjennom – og til tider styrket ut av – anklager om grov og gjentatt rasisme, trakassering av funksjonshemmede, åpenlys flørting med Vladimir Putin og vinglende, sjanglende eller manglende politiske planer.

Men det kan bli kvinnesynet som feller Donald Trump. I kveld har den ene senatoren og republikanske nøkkelpersonen etter den andre bedt Trump gå av og overlate presidentkandidatvervet til Mike Pence, etter at Washington Post offentliggjorde et videoopptak fra 2005 der Trump lattermildt skravler i vei om gledene i både utroskap og overgrep mot kvinner.

Den sterkt Trump-kritiske avisa New York Daily News publiserer i kveld et annet gammelt klipp som kan vise noe om Trumps kvinnesyn. Dette er et intervju med TV-kanalen ABC, gjort i 1994.

VAR UTRO: Donald Trump med daværende kone Ivana, og sin mor og far, på en gallamiddag i New York i 1989. Han skulle seinere være utro mot Ivana i lange tider. Foto: NTB scanpix
VAR UTRO: Donald Trump med daværende kone Ivana, og sin mor og far, på en gallamiddag i New York i 1989. Han skulle seinere være utro mot Ivana i lange tider. Foto: NTB scanpix Vis mer

Deilig kjæreste, deilig kone

I intervjuet snakker amerikansk politikks selvutnevnte Donald Juan om hvorvidt han faktisk hadde tenkt å fortelle kona Ivana at han i lange perioder hadde vært utro med skuespilleren Marla Maples, hvis ikke dette hadde kommet fram i pressen:

- Det er artig at du spør. Det kan være at jeg, tja, kanskje hadde det pågått fortsatt. Jeg er ikke sikker, sier Trump om utroskapen.

Etter at utroskapet ble kjent gikk Donald og Ivana Trump fra hverandre - og Maples ble Trumps andre kone. Trump selv sa det slik i 1994:

- Livet var så deilig på så mange måter. Businessen gikk bra, jeg hadde en deilig kjæreste, en deilig kone - alt var deilig. Livet var en dans på roser, sier Trump.

Sistnevnte uttrykk - «a bowl of cherries» - kan tolkes på mange måter.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

Kona beklager

I kveld har også Trumps nåværende kone Melania tatt avstand fra hans siste uttalelser:

- Ordene min mann brukte er uakseptable, og jeg blir krenket av dem. Dette er ikke den mannen jeg kjenner. Han er en leder både i kropp og sinn. Jeg håper folk aksepterer unnskyldningen hans, som jeg har - og holder fokus på de viktige sakene vårt land og verden står overfor.

«LA OSS VÆRE REALISTISKE»: Trump holder en unnskyldnings-tale etter at et 11 år gammelt lydklipp ble sluppet ut til offentligheten. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det er uklart hvordan ABC-intervjuet blir mottatt av de republikanske partifellene til Trump, men anonyme kilder rundt Trump-leiren i dag har sagt til flere anonyme kilder at visepresidentkandidat Mike Pence var rasende, og frådet av sinne, over det som har kommet fram. Pence ga da også en uvanlig krass kommentar i kveld:

- Som ektemann og far ble jeg krenket av ordene og handlingene Donald Trump gjorde uttrykk for i den elleve år gamle videoen som ble sluppet i går, sa Pence.

- Jeg står ikke inne for uttalelsene hans, og kan ikke forsvare dem.