Trump-avsløringer:

Trump ville sende coronasmittede til Guantánamo

Ei ny bok avslører detaljer om kaos og konflikter på innsida av Trumps håndtering av pandemien. På ett punkt skal den daværende presidenten ha foreslått å sende corronasmittede amerikanerne i utlandet til Guantánamo.

TRUMP-AVSLØRINGER: Ei ny bok avslører mye nytt om det som foregikk i Trump-administrasjonen i starten av pandemien. FOTO: REUTERS/Octavio Jones/File Photo
TRUMP-AVSLØRINGER: Ei ny bok avslører mye nytt om det som foregikk i Trump-administrasjonen i starten av pandemien. FOTO: REUTERS/Octavio Jones/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge avsløringer gjort av journalister i Washington Post, skal Donald Trump ha foreslått en alternativ behandlingsmetode for amerikanere i utlandet:

- Har vi ikke en øy vi eier, skal presidenten ha spurt Trump-administrasjonen som var samlet i situasjonsrommet februar 2020, og fulgt opp med spørsmålet;

- Hva med Guantánamo?

Forslaget kom svært overraskende på de andre møtedeltakerne.

- Vi importerer varer, skal Trump ha spesifisert til forsamlingen, og fortsatt med;

- Vi skal ikke importere et virus.

Rådgiverne forkastet forslaget

Da Trump stilte spørsmålet for andre gang ble forslaget forkastet av presidentens rådgivere, som var bekymret for konsekvensene av å sende amerikanere i utlandet til samme sted som USA holder terrormistenkte, skriver Washington Post.

Fangeleiren på Guantánamo er blant annet kjent for sine røffe avhørsmetoder, som i seinere tid har blitt stemplet som tortur, og for å tvangsfore innsatte som sultestreiket.

Fengselet ble opprettet i 2002 i forbindelse med terrorangrepene mot USA 11. september året før, og nærmere 800 personer har vært innesperret der i løpet av åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer