- Trump ville trosse Obama

Mail on Sunday publiserer ny informasjon fra materiale som er blitt lekket fra Storbritannias ambassade i Washington.

LEKKET NOTAT: I et lekket notat fra Storbritannias ambassade i Washington skrives det at Trump trakk seg fra Iran-avtalen for å trosse Obama, ifølge Mail on Sunday. Foto: NTB Scanpix
LEKKET NOTAT: I et lekket notat fra Storbritannias ambassade i Washington skrives det at Trump trakk seg fra Iran-avtalen for å trosse Obama, ifølge Mail on Sunday. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag ettermiddag ble det kjent at Storbritannias ambassadør til USA, Kim Darroch, går av etter en e-post-lekkasje. I de lekkede e-postene omtalte ambassadørene president Trump som «udugelig» og «inkompetent».

Det var avisa Mail on Sunday som publiserte de lekkede e-postene fra den britiske ambassaden i Washington.

Lørdag publiserte de innhold fra et lekket notat, hvor ambassadøren hevder at Donald Trump trakk USA fra Iran-avtalen for å trosse sin forgjenger Barack Obama.

I notatet beskrives Trumps avgjørelse som en handling av «diplomatisk vandalisme». Notatet var ment for Storbritannias daværende utenriksminister, Boris Johnson.

Iran-avtalen

Atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen gir innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot oppheving av økonomiske sanksjoner mot Iran og landets oljenæring.

Som en del av avtalen forpliktet Iran seg til å begrense sin anriking av uran for en periode på 15 år fra avtalen ble inngått.

Det var USAs daværende president, Barack Obama, som fikk æren for avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer