Trump vinner i Florida og Ohio

Trump gjør det bedre enn forventet og ligger an til å vinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 04.52 ble Donald Trump utropt som vinneren av valget i Florida av nyhetsbyrået AP. Florida er den kanskje viktigste vippestaten i hele valget.

Trump gjør det i det hele tatt bedre enn alle meningsmålingene og forhåndsanalysene anslo.

- Trump blir trolig president, skriver Fivethirtyeight-journalist og tallknuser Harry Enten.

New York Times' modell anslo vinnersjansene til å være 50-50 klokka 03.30. Klokka 04.20 var tallet 80-20 fordel Trump. Tidligere i natt anslo de at det var 80-20 fordel Clinton.

FRA VALGVAKEN: Dagbladets kommentator Marie Simonsen kommenterer fra Hillary Clinton sin valgvake under innspurten av stemmeopptellingen, direkte fra CNN sitt valgstudio. Video: CNN Vis mer

Oddsen stupte

Oddsen på Trump-seier totalt var i 03.00-tida i ferd med å synke kraftig. Trump gjør det bra i mange områder hvor republikanerne vanligvis ikke har stått så sterkt.

Klokka 04.20 ble Trump utpekt som vinneren i Ohio, tradisjonelt en viktig delstat, hvor han har ledet på meningsmålingene lenge.

Trump vinner også vippestaten Nord-Carolina, ifølge Fox News. Han vinner også i Utah, hvor han ble utfordret av den uavhengige kandidaten Evan McMullin.

Clinton på sin side vinner i Nevada.

I Pennsylvania og New Hampshire, også de viktige delstater, er det fortsatt for tidlig å si noe. Clinton ledet i Pennsylvania, men Trump passerte henne etter kl. 06.00 norsk tid. Det er i praksis også dødt løp i New Hampshire kl. 06.35.

Trump leder i Michigan

I Michigan er det også jevnt, og 04.45 ledet Trump. Det er en stat der Clinton ledet med 3,5 prosentpoeng på meningsmålingene.

- Det er veldig vanskelig for Clinton å vinne hvis hun taper Michigan, Ohio, Nord-Carolina og Florida, og ingen av dem ser ut til å være trygge for henne nå, skriver Fivethirtyeight-redaktør Nate Silver klokka 03.50.

Trump vinner også i Georgia, og ser ut til å vinne i Wisconsin.

Clinton på sin side er utropt som vinner i New Mexico og Colorado.

I vippestaten Virginia var det lenge svært jevnt, men Clinton vant til slutt.

De forventede seierne

Samtidig vinner Hillary Clinton Vermont, helt som forventet, mens Trump oppskriftsmessig har vunnet Vest-Virginia.

Andre oppskriftsmessige seire for Clinton: Washington, New Jersey, New York, Illinois, Delaware, Massachusetts, Hawaii, California, Oregon, Connecticut og Maryland.

Og for Trump: Texas, Kentucky, Indiana, Tennessee, Arkansas, Alabama, Kansas, Wyoming, Nord-Dakota, Sør-Dakota, Sør-Carolina, Mississippi, Idaho, Missouri, Montana, Oklahoma og Nebraska.

I Florida har Clinton gjort det sterkt i byene, mens Trump dominerer i områdene utenfor. Clinton ser også ut til å ha gjort det best blant velgerne som har forhåndsstemt, mens Trump har gjort det best på valgdagen