Trump visste om Flynn-løgn i 18 dager: Tidligere CIA-topp krever nå full etterforskning

- Jeg tror Kreml håpet de nå hadde noen på innsiden av Trump-administrasjonen som de kunne ha godt - om ikke helt spesielt - forhold til. 

HVOR MYE VISSTE TRUMP? Både tidligere CIA-topp og Demokratene krever full granskning av Trump-administrasjonens rolle til Russland. Foto:   REUTERS/Jim Bourg
HVOR MYE VISSTE TRUMP? Både tidligere CIA-topp og Demokratene krever full granskning av Trump-administrasjonens rolle til Russland. Foto:   REUTERS/Jim Bourg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent at USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, går av.

President Donald Trump skal ha bedt Flynn trekke seg etter det kom for en dag at Flynn hadde flere samtaler med den russiske ambassadøren Sergej Kisljak i overgangsperioden før USAs nye president ble innsatt. Flynn skal ha gitt Det hvite hus «ufullstendige opplysninger» om disse samtalene.

Lenge nektet Flynn for å ha diskutert sanksjoner mot Russland som ble innført av daværende president Barack Obama. Også overfor Pence forsikret han at sanksjonene ikke ble nevnt.

Trump visste om løgn

Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway sier situasjonen ble «uholdbar» for Trump.

- At visepresidenten ble villedet, var kjernen her, sier Conway tirsdag til TV-kanalen NBC.

New York Times skriver nå at Donald Trump i lang tid var klar over at hans sikkerhetsrådgiver «ikke fortalte sannheten» om samtalene med den russiske ambassadøren, men at presidenten likevel ikke tok affære.

Det skal ha gått18 dager fra Trump først fikk beskjed om den sviktende sannhetsgehalten i Flynns forklaring om samtalene med Kisljak, ifølge Washington Post. Likevel ble Flynn altså værende i sin stilling fram til tirsdag morgen norsk tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer