Trump vurderer å starte egen nyhetskanal i kampen mot «falske» CNN

USAs president Donald Trump lufter nye tanker for å bekjempe det han omtaler som «falske nyheter».

KJEFTER: Den amerikanske presidenten Donald Trump møtte pressen for første gang etter mellomvalget i USA. Da CNNs Jim Costa fikk mikrofonen ble det plutselig en helt annen temperatur på pressekonferansen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ei uke etter at Donald Trumps hvite hus strammet inn reglene for pressen, etter en opphetet og svært offentlig krangel med blant andre CNN, lanserer USAs president tilsynelatende ideen om å starte sin egen nyhetskanal.

Det ønsker han å gjøre i kampen mot det han selv mener er «falske nyheter» servert av CNN og «for å vise verden hvordan vi (USA) egentlig er».

Etterliknet journalist

Trumps mildt sagt vanskelige forhold til pressen er ikke et nytt fenomen. Tonen ble satt tidlig, da Donald Trump under et valgkampstevne i Sør-Carolina i 2015 parodierte den funksjonshemmede New York Times-journalisten Serge Kovaleski.

- Denne stakkars fyren, du skulle ha sett ham! «Å, jeg vet ikke hva jeg sa. Jeg husker ikke!», siterte Donald Trump fra scenen, mens han ristet armen sin i et forsøk på å etterlikne en journalist med spasmer.

Forholdet mellom Trump og amerikansk presse har ikke bedret seg nevneverdig etter at førstnevnte vant presidentvalget. Den amerikanske presidenten har ved en rekke anledninger omtalt pressen som løgnere, falske, eller som «en fiende av folket».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer