Valget i USA:

«Trumperne» feirer: - Han er sikkert like overrasket som oss

Full feiring utenfor Trump tower i New York.

FEIRER: Haley Dickie og Addie Ashmore feiret Trumps valgseier i natt. VIDEO: Trym Mogen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Et par hundre mennesker har samlet seg utenfor Trump Tower i New York like etter klokka 01.00 natt til onsdag amerikansk tid. Da var Trump så godt som president-klar.

De hadde grunn til å feire. Like før klokka 09 norsk tid erklærte Trump seieren.

Ivrige Trump-velgere møtte opp for å feire seieren utenfor det mektige tårnet.

Samtidig er hovedpersonen selv fortsatt til stede i toppleiligheten sin i Trump Tower, før han skal bli kjørt i bilkortesje til valgvaken på Hilton Midtown et par kvartaler unna.

Der står noen hundre flere tilhengere klare for å hylle den usannsynlige kandidaten Donald Trump.

Utenfor hotellet er det både rop om å bure inne Hillary Clinton og å gjøre USA storartet igjen.

Det de imidlertid feirer aller mest er at deres kandidat har motbevist absolutt alle ved å se ut til å klare å vinne presidentvalget i USA.

TRUMP-JUBEL: Skuespiller Edward X Young jubler over Trump-seier i viktige vippestater. Video: CNN Vis mer

- Kanskje han fortsatt sitter der og skriver seierstalen sin? Det er mulig han er like overrasket som oss, selv om vi hadde troa på ham. Vi vet hvor mye de liberale mediene har løyet, sier Haley Dickie og Addie Ashmore til Dagbladet.

De har reist fra Atlanta i delstaten Georgia for å få valget på nært hold.

FRA VALGVAKEN: Dagbladets kommentator Marie Simonsen kommenterer fra Hillary Clinton sin valgvake under innspurten av stemmeopptellingen, direkte fra CNN sitt valgstudio. Video: CNN Vis mer

- Vi håper vi får et glimt av ham. Vi har sett han mange ganger før. Nå er vi bare så glade for at han har vunnet, sier de.

I flere uker har en gjeng trofaste trumpere samlet seg utenfor skyskraperen på Manhattan. I natt er flere av de samme også til stede for å feire det som etter alle solemerker blir en seier.