Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump vil ha Betsy DeVos som ny utdanningsminister. Svaret hennes om våpen i skolene sjokkerer

- Jeg er dypt rystet, sier senator Murphy til svaret hennes. 

KRITISKE: Betsy DeVos er nominert av påtroppende president Donald Trump til å bli ny utdanningsminister. I går fikk senatorene stille henne spørsmål og flere reagerte kraftig på svarene hennes. Her stiller senator Chris Murphy spørsmål om våpen hører hjemme på skoler. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trumps nominasjon til ny utdanningsminister, Betsy DeVos, fikk senatet og mange på sosiale medier til å måpe da hun på tirsdag ble spurt om våpen i skolene under en høring på Capitoll Hill.

Grizzlybjørner

Det var senatoren i Connecticut, Chris Murphy, som spurte DeVos om hvorvidt hun støttet våpen i skolene. Murphy er sterkt imot dette, og da spesielt siden skolemassakren på barneskolen Sandy Hook, som etterlot seg 27 drepte, skjedde i hans stat.

DeVos starter med å svare: «Jeg tror det er best at statene får bestemme. Om det underliggende spørsmålet er...» Her blir hun avbrutt av Murphy, en demokrat, som skyter inn: «Du kan ikke si at våpen definitivt ikke burde være på skolene?»

- Vel, vel, jeg vil referere tilbake til senator Enzi og skolene han refererte til i Wapiti, Wyoming, og at det sannsynligvis er våpen på skolen for å beskytte seg mot potensielle grizzlybjørner, fullfører DeVos.

Se videoen av svaret og reaksjonen øverst i saken.

Murphy tvitret at han var «svært rystet» av svaret, og han var ikke den eneste:

Også komiker og programleder for The Daily Show, Trevor North, reagerte på opptrinnet:

- Hun kommer til å bli godkjent selv om hun mislyktes totalt. Hvert eneste tema hun fikk [spørsmål] om på høringen. Mislykket. Mislykket. Mislykket. (...), uttalte han på TV-showet sitt i etterkant av høringen.

Skolen som DeVos refererte til, er Wapiti barneskole i Wyoming, som installerte et bjørnegjerde rundt lekeplassen i 2002, etter flere hendelser med bjørner, ifølge en nyhetsartikkel i Denver Post.

Mot offentlig utdanning

DeVos tok også opp andre kontroversielle temaer under høringen. Blant annet at foreldre måtte få mulighet til å sende barna sine til skoler av høy kvalitet dersom de offentlige skolene ikke var gode nok.

Dette ble møtt med kraftige reaksjoner fra lærerne, som tolket svaret hennes som at hun jobbet mot offentlig utdanning.

DeVos sa også at hun vil ta opp de stigende prisene på høyere utdanning og store studielån, og at hun vil slå et slag for yrkesfaglige utdanninger.

OBAMA OM TRUMP: Obama snakker om sitt beste råd til Trump under sin siste pressekonferanse 18. januar. Video: CNN Vis mer

Et dårlig valg

DeVos og familien har donert millioner av dollar til republikanske politikere og organisasjoner gjennom årene. Fagforeninger, demokrater og andre organisasjoner har vist stor motstand mot nominasjonen av henne som utdanningsminister.

Patty Murray, demokrat og senator i Washington, er også blant dem som reagerer, og spør nå DeVos om å redegjøre for sine «omfattende økonomiske forviklinger og potensielle interessekonflikter». "

Hun synes også at det er beklagelig at Devos har brukt sin karriere og rikdom på å «kjempe for å privatisere offentlig utdanning.»

I et brev addressert til komiteen har 38 utdanningsorganisasjoner og fagforeninger uttrykt bekymring for at DeVos vil være et dårlig valg for offentlig utdanning. Det skriver nyhetskanalen CBS News.

MISFORNØYD: Det amerikanske punkbandet Green Day sender ett stikk til Donald Trump i sin ferskeste musikkvideo av låta «Troubled Times». Video: CNN / Trym Mogen, Dagbladet. Manu Viqueira and David Rodriguez. Splash DV. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling