Trumps advokat: - Det er jeg som er helten

Rudy Giuliani, Donald Trumps advokat, står i sentrum av Ukraina-kontroversen.

PRESIDENTEN OG ADVOKATEN: Donald Trump og Rudy Giuliani i samtale ved Gettysburg i 2016. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst   / NTB scanpix
PRESIDENTEN OG ADVOKATEN: Donald Trump og Rudy Giuliani i samtale ved Gettysburg i 2016. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rudy Giuliani var en gang en folkekjær borgermester, men skal ha fungert som en fikser i Ukraina-kontroversen som har grepet USA.

I rapporten fra en ikke navngitt ansatt i USAs etterretningsapparat fremstilles Giuliani som en rivningskule. I sitt forsøk på å fungere som et mellomledd mellom Kiev og Trump, skal han ha tvunget offentlige tjenestemenn i USA til å rydde opp etter ham.

USAs spesialutsending til Ukraina Kurt Volker og USAs EU-ambassadør Gordon Sondland skal ha møtt tjenestemenn i Ukrainas administrasjon for å forklare hvorfor de fikk ulike signaler fra offisiell amerikansk hold og fra Giuliani selv.

– I midten av mai hørte jeg fra amerikanske offentlige tjenestemenn at de var dypt bekymret over det de så på som Giulianis omgåelse av avgjørelser og prosesser rundt nasjonal sikkerhet, i hans forsøk på å videreformidle kommunikasjon mellom Kiev og Trump, sier varsleren.

«USAs borgermester»

Advokatens oppgave i saken skal ha vært å sikre ukrainsk gransking av Joe Biden. Giulianis reiser til ulike land for å møte ukrainske offentlige tjenestemenn bekymret personell i USAs utenriksdepartement så mye at de innkalte Giuliani til samtaler for å «begrense skaden», ifølge rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer