Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps advokat i Russland-etterforskningen sier opp

Mener Trump ignorerer rådene hans.

SLUTTER: Trumps advokat i Russland-etterforskningen, John Dowd. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/NTB Scanpix
SLUTTER: Trumps advokat i Russland-etterforskningen, John Dowd. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den anerkjente advokaten John Dowd, sier opp sin stilling som sjefsadvokat for president Donald Trump i den pågående Russland-etterforskningen, sier kilder nær presidenten til New York Times.

Dowd bekrefter avskjedigelsen overfor NBC News:

- Jeg elsker presidenten og ønsker ham alt godt, sier advokaten.

- Føler seg ignorert

Trump-administrasjonen er under etterforskning av spesialetterforsker Robert Mueller for mulig samarbeid med Russland om å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016.

FYSISK: Joe Biden talte under et arrangement mot seksuell trakassering på universitetet i Miami da han kom med harde utfall mot Donald Trump. Den tidligere visepresidenten sa han ville tatt med Trump bak gymsalen og banket ham opp, hvis de hadde gått på videregående. Donald Trump svarte i dag på angrepet - på Twitter. Der skriver presidenten at ha... Vis mer

Det har den siste uka stormet rundt Trumps advokater. Flere medier har meldt om at Trump ikke har vært fornøyd med advokatene sine, noe presidenten selv har benektet.

Trump har bedt spesialetterforsker Mueller om å avslutte etterforskningen, og ifølge New York Times har Dowd opplevd at presidenten ignorerer rådene hans. Trump har blant annet insistert på at han skal la seg intervjue av Mueller, noe advokaten har frarådet.

Dowd tok over som advokat for Trump i fjor sommer.

- Vurdert å trekke seg

En annen av Trumps advokater, Jay Sekulow, bekrefter også Dowds avgang.

- John Dowd er en venn og har vært et verdsatt medlem av vår advokatstab. Vi skal fortsette å representere presidenten og vårt samarbeid overfor spesialrådgiver Muellers kontor, sier Sekulow.

TRUMPRETORIKK: Retorikkekspert Andreas Birger Johansen sier at Sylvi Listhaug bruker samme retorikk som Trump. Han kaller måten hun snakker på «klassisk stemmesamlende retorikk». Foto: Dagbladet / NTB Scanpix / Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Ifølge New York Times' kilder skal Dowd flere ganger i løpet av de siste månedene ha vurdert å trekke seg.

I de siste dagene har Trump begynt å lange ut i offentlighet mot spesialetterforsker Robert Mueller, noe som ser ut til å henge sammen med presidentens bekymring om at Russland-etterforskningen begynner å nærme seg Trump personlig, ifølge avisa.

Men tidligere denne uka sa Det hvite hus' advokat Ty Cobb at Trump verken har snakket om å sparke Mueller eller vurdert å sparke ham.

Republikanske senatorer har advart Trump mot å sparke Mueller.

Dowd er den mest fremstående figuren som til nå har forlatt Trumps advokatteam. Ifølge avisen skal presidenten selv være fornøyd med at Dowd trekker seg.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!