Trumps advokat ut mot Comey

Sier den sparkede FBI-sjefen sto bak ulovlige lekkasjer til pressen.

FORKLARTE SEG: Eks-FBI-sjef James Comey på plass i Senatet i dag. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB Scanpix
FORKLARTE SEG: Eks-FBI-sjef James Comey på plass i Senatet i dag. Foto: Jim Bourg / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter dagens høring i den amerikanske Kongressen, der den sparkede FBI-sjefen James Comey vitnet om sitt forhold til president Donald Trump, har sistnevnte hittil forholdt seg taus.

Men i kveld rører Trumps advokat gjennom mange år, Marc Kasowitz, på seg. Advokaten har sendt ut en uttalelse der han slår tilbake mot Comey, som tidligere i dag uttalte at han tok notater fra deres felles samtaler, fordi han var redd presidenten ville lyve om samtalene i ettertid.

Kasowitz sier Comey «innrømmet at han ensidig og uten tillatelse lekket opplysninger til pressen om privilegert kommunikasjon med presidenten», og sikter til de omtalte notatene.

«I dag innrømmet Comey at han til venner lekket de angivelige notatene fra disse privilegerte samtalene. En av disse [samtalene] forklarte han [i dag] var hemmeligstemplet», skriver advokaten.

Russland-gransking

Comeys vitnemål er del av granskingen Senatets etterretningskomité gjennomfører for å komme til bunns i den angivelige kontakten mellom Trumps valgkampapparat og Russland.

Kasowitz skriver at Comeys forklaring bekrefter at han, umiddelbart etter avskjedigelsen 9. mai ga venner tillatelse om å lekke notatenes innhold til pressen, «for å tvinge fram utnevnelsen av en spesialetterforsker», og sikter til Robert Mueller, som leder justisdepartementets etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer