Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps arbeids­minister­kandidat trekker seg

Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix
Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som Donald Trump har utpekt til arbeidsminister, Andrew Puzder, trekker sitt kandidatur etter republikansk motstand i Senatet.

I en uttalelse sier Puzder at han er beæret over at Trump ønsket ham til å "lede arbeidsdepartementet og få USAs arbeidere og bedrifter tilbake på spor av bærekraftig velstand".

Han avslutter med å si at han støtter presidenten og hans administrasjon.

Tidligere onsdag meldte flere medier at det var ventet at Puzder kom til å trekke sitt kandidatur. Bakgrunnen var at han har fått sterk motbør også blant republikanere i Senatet, som er nødt til å godkjenne presidentens valg.

Puzder, som er direktør i hurtigmatkjeden CKE Restaurants, skulle etter planen møte i en svært forsinket høring i Senatet torsdag.

AP meldte at minst seks republikanske senatorer hadde bedt Det hvite hus om ikke å gjennomføre Puzders høring torsdag. Det er fordi de ikke så for seg at de kunne godkjenne ham, opplyser en ikke navngitt republikansk senator.

Politico meldte tidligere onsdag også at en rekke fremtredende senatorer har rådet Det hvite hus til å skrote nominasjonen av Puzder.

Flere republikanere var blant bekymret over at Puzder skal ha unnlatt å betale skatt i fem år for en tidligere hushjelp som ikke hadde arbeidstillatelse i USA.

Fastfood-direktøren har også tidligere fått kritikk for sine uttalelser om kvinner og folk som jobber i restaurantene hans.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling