Kim Jong-un og Donald Trump

Trumps bisarre «lav og feit»-tirade mot Kim er uten sidestykke

Den amerikanske presidenten innrømmer at han ble fornærmet av Kim Jong-uns kommentarer, og kom med et personlig svar.

FORNÆRMELSER: Drittslengingen mellom Donald Trump og Kim Jong-un er blitt personlig, og den amerikanske presidenten innrømmer at han er blitt fornærmet. Svarene Trump har kommet med, er ulikt svarene fra alle andre amerikanske toppolitikere. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque, KCNA/NTB Scanpix
FORNÆRMELSER: Drittslengingen mellom Donald Trump og Kim Jong-un er blitt personlig, og den amerikanske presidenten innrømmer at han er blitt fornærmet. Svarene Trump har kommet med, er ulikt svarene fra alle andre amerikanske toppolitikere. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque, KCNA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs president Donald Trump (71) besøker i dag Filippinene på sin 13 dagers lange Asia-turné. Der skal han møte landets kontroversielle president Rodrigo Duterte, som selv har fått tilnavnet «Asias Trump» for sitt svært frittalende vesen.

Han har også ført en «krig» mot narkotika, som har kostet flere tusen mennesker livet. En rekke demonstranter marsjerte i dag mot USAs ambassade i protest mot besøket, og ble møtt med vannkanoner.

Et av landene i Asia som Trump ikke besøker, men hvor han muligens hadde fått en enda mer fiendtlig velkomst, er Nord-Korea.

«Gammel sullik»

Forholdet mellom USA og Nord-Korea er iskaldt etter sistnevntes gjentatte testoppskytinger og atomprøvesprenginger, og det er ikke blitt noe bedre av ordkjeklingen mellom de to lands ledere. Det ble understreket i en konfronterende uttalelse fra det nordkoreanske regimet i går:

«Tiden der USA truet og utpresset oss med atomvåpen er forbi. De uforsvarlige kommentarene til «dotarden» Trump kan aldri skremme oss eller stoppe vår framgang», heter det i uttalelsen.

«Dotard» ser ut til å være Nord-Koreas favorittfornærmelse når de omtaler Trump, og kan best oversettes til noe sånt som «gammel sullik».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer