Trumps bisarre usannhet foran Stoltenberg

Av Donald Trumps over 9000 falske eller villedende uttalelser, er den han serverte foran Jens Stoltenberg blant de merkeligste.

DET HVITE HUS: Da generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg og USAs president, Donald Trump møttes i forbindelse med NATOs 70-årsdag presterte presidenten å lyve om farens opphav. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Donald Trump hevder at farens hans, Fred Trump, ble født i Tyskland. Det stemmer overhodet ikke.

Det kunne vel skjedd den beste av oss. Med en mikrofon i hånda og med publikum i forgrunn, sier vi noe som ikke er hundre prosent korrekt. Én nyanse eller ett ordvalg kan ofte være utslagsgivende og vekke den mest rigide faktasjekker.

Donald Trump (72) har i løpet av sine drøyt to år og to måneder som president gitt de aller fleste faktasjekkere grunn til å kaste seg over tastaturet.

- Faren min er tysk

Da han møtte Natos generalsekretær til en samtale i Det hvite hus tirsdag, sa Donald Trump noe som ikke er sant om sin egen far.

- Faren min er tysk - var tysk. Født i et veldig vakkert sted i Tyskland, så jeg har sterke følelser for Tyskland, sa Trump mens han og Stoltenberg diskuterte Tysklands forsvarsbudsjett.

Det er overhodet ikke sant. Donald Trumps far, Fred Trump, som døde i 1999, er født i New York. Hans bestefar Friedrich er imidlertid tysk, og emigrerte til USA i 1885.

Ifølge Washington Post var bestefar Friedrich Trump bosatt i Seattle på vestkysten, og han stemte der i presidentvalget i 1892. I 1905, samme år som far Fred Trump ble født, ble Friedrich utvist fra Tyskland. Han og bestemor Elizabeth returnerte deretter til USA mens hun var gravid med far Fred.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer