Stormingen av Kongressen:

Trumps desperate samtaler i kaoset: - Hvem er det?

Mens supporterne hans inntok Kongressen, ringte Donald Trump rundt til støttespillere i et siste forsøk på å få stanset opptellingen av valgmannsstemmer.

RINGTE FEIL: Donald Trump prøvde til det siste å samle troppene før onsdagens opptelling av valgmannsstemmer. Bildet er tatt i forbindelse med Trumps telefonsamtale til Russlands president Vladimir Putin i 2017. Foto: Shutterstock editorial / Rex / NTB
RINGTE FEIL: Donald Trump prøvde til det siste å samle troppene før onsdagens opptelling av valgmannsstemmer. Bildet er tatt i forbindelse med Trumps telefonsamtale til Russlands president Vladimir Putin i 2017. Foto: Shutterstock editorial / Rex / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var onsdag kveld norsk tid at det brøt ut kaos i USAs hovedsete Washington D.C. Mens Kongressen seremonielt skulle telle opp stemmene fra presidentvalget og godkjenne Joe Biden som vinner, inntok Trump-supportere området rundt Kongressen og kom seg etter hvert helt inn i det aller helligste.

Fra Det hvite hus, i trygg avstand til kaoset som utspilte seg på en annen kant av parken i USAs maktsentrum, startet Donald Trump og hans advokat Rudy Giuliani ringerunden til trofaste støttespillere - i et siste forsøk på å få stanset opptellingen som nok en gang ville bekrefte Trumps nederlag.

Både Giuliani og presidenten skal imidlertid hatt problemer med å nå fram til rett person, skriver CNN.

- Jeg ringte Tommy

Målet var Tommy Tuberville, en nylig valgt senator i Alabama, en uttalt Trump-supporter og presidentens førstevalg til posten. Tuberville har tidligere sagt at Trump er «den beste presidenten i hans levetid», ifølge Reuters.

Men presidenten hadde feil nummer, og havnet i stedet hos den republikanske senatoren Mike Lee. Lee oppholdt seg på denne tida inne i Senat-salen sammen med flere andre, mens Trumps supportere herjet i gangene og stadig rykket nærmere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer