Trumps egne krever bevis for påstand om valgfusk: - Han må vise hvorfor han tror det

Ledende republikanere er lei av president Donald Trumps påstand om valgfusk og vil gjerne at han legger fram bevis.

PÅSTÅTT VALGJUKS: President Donald Trumps pressetalsmann har gjentatt påstandene fra Donald Trump om at flere millioner stemte ulovlig ved presidentvalget. Flere av hans egne partifeller, mener derimot at dette er udokumenterte påstander. Foto: Rex Features
PÅSTÅTT VALGJUKS: President Donald Trumps pressetalsmann har gjentatt påstandene fra Donald Trump om at flere millioner stemte ulovlig ved presidentvalget. Flere av hans egne partifeller, mener derimot at dette er udokumenterte påstander. Foto: Rex Features Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Jeg var ikke der, men hvis USAs president sier at 3,2 millioner personer stemte ulovlig, så ryster det tilliten til vårt demokrati, han må vise hvorfor han tror det, sier Lindsey Graham, en innflytelsesrik republikaner i Senatet.

Trump har overrasket egne partifeller og demokrater i Kongressen med å gjenta sin påstand om at millioner av innvandrere uten lovlig opphold stemte på motstanderen Hillary Clinton, noe han mener er årsaken til at hun endte opp med flere stemmer enn ham.

Heller ikke Paul Ryan, leder i Representantenes hus, tror på Trump. Han sier at han ikke har sett noen bevis for påstandene. Det samme sier senator John McCain, som tidligere har vært republikansk presidentkandidat.

– Jeg har åpenbart ikke sett noen bevis for ulovlig stemmegivning, sier McCain til CNN.

Han sier også at han har lært å se bort fra enkelte av uttalelsene fra Trump som blir slått opp av mediene, for i stedet å konsentrere seg om det politiske arbeidet.

– Mitt fokus har vært på nasjonal sikkerhet, og å få general Mattis inn som forsvarsminister, sier McCain.

James Mattis ble denne uken godkjent av Senatet som USAs nye forsvarsminister.

(NTB)

STOR FORANDRING: Melania smiler til ektemannen idet han snur seg mot henne og sier noe. Med én gang han snur seg tilbake igjen får fjeset et annet utrykk. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer