Trumps eks-butler: - Obama burde bli hengt utenfor Det hvite hus

Nå etterforskes han av Secret Service.

ETTERFORSKES: Donald Trumps tidligere butler, Anthony Senecal (84) har fått Secret Service på nakken etter at han tok til orde for at USAs president Barack Obama burde bli drept. Foto: Eustacio Humphrey/Palm Beach Post/NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Donald Trumps tidligere butler, Anthony Senecal (84) har fått Secret Service på nakken etter at han tok til orde for at USAs president Barack Obama burde bli drept. Foto: Eustacio Humphrey/Palm Beach Post/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En Facebook-post fra Anthony Senecal (84) sørget for at alarmen gikk hos Secret Service.

84-åringen, som jobbet som butler og historiker for den kontroversielle presidentkandidaten Donald Trump i nær 30 år, tok nemlig til orde for at USAs president Barack Obama «skulle blitt tatt av militæret og skutt som en fiendtlig agent».

Kommentarene, som ble skrevet på Senecals private og lukkede Facebook-profil, ble først omtalt av nettstedet Mother Jones torsdag. Seneca bekreftet overfor CNN at han sto bak kommentarene, før han fulgte opp:

- Jeg tror jeg skrev at han skulle henges, men det har ikke noe å si. Jeg ville ha foretrukket at han hadde blitt hengt i forhallen i Det hvite hus. Eller som jeg kaller det, den hvite moskéen, sier han til CNN.Den føderale politietaten Secret Service, som blant annet har ansvar for beskyttelsen av USAs president, sier i en uttalelse at de kjenner til kommentaren og sier uttalelsene vil bli etterforsket.

- Forferdelig Trump-kampanjen var raskt ute med å ta avstand fra kommentarene.

- Han er ikke ansatt av Trump, og har ikke vært det siden juni 2009, sier Trump-kampanjens talsperson Hope Hicks i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer