ETTERFORSKES: Donald Trumps tidligere butler, Anthony Senecal (84) har fått Secret Service på nakken etter at han tok til orde for at USAs president Barack Obama burde bli drept. Foto: Eustacio Humphrey/Palm Beach Post/NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Donald Trumps tidligere butler, Anthony Senecal (84) har fått Secret Service på nakken etter at han tok til orde for at USAs president Barack Obama burde bli drept. Foto: Eustacio Humphrey/Palm Beach Post/NTB Scanpix Vis mer

Trumps eks-butler: - Obama burde bli hengt utenfor Det hvite hus

Nå etterforskes han av Secret Service.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En Facebook-post fra Anthony Senecal (84) sørget for at alarmen gikk hos Secret Service.

84-åringen, som jobbet som butler og historiker for den kontroversielle presidentkandidaten Donald Trump i nær 30 år, tok nemlig til orde for at USAs president Barack Obama «skulle blitt tatt av militæret og skutt som en fiendtlig agent».

Kommentarene, som ble skrevet på Senecals private og lukkede Facebook-profil, ble først omtalt av nettstedet Mother Jones torsdag. Seneca bekreftet overfor CNN at han sto bak kommentarene, før han fulgte opp:

- Jeg tror jeg skrev at han skulle henges, men det har ikke noe å si. Jeg ville ha foretrukket at han hadde blitt hengt i forhallen i Det hvite hus. Eller som jeg kaller det, den hvite moskéen, sier han til CNN.

Den føderale politietaten Secret Service, som blant annet har ansvar for beskyttelsen av USAs president, sier i en uttalelse at de kjenner til kommentaren og sier uttalelsene vil bli etterforsket.

- Forferdelig Trump-kampanjen var raskt ute med å ta avstand fra kommentarene.

- Han er ikke ansatt av Trump, og har ikke vært det siden juni 2009, sier Trump-kampanjens talsperson Hope Hicks i en pressemelding.

- Vi fordømmer disse forferdelige kommentarene, sier hun videre.

Storavisa New York Times skrev en større artikkel om Senecal tidligere i år. Til tross for at han pensjonerte seg i 2009, har han fortsatt å jobbe som «en slags uoffisiell historiker» ved Trumps feriested Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida, skrev avisa den gang.

- Gode muligheter for seier Donald Trump selv var torsdag opptatt med å møte Republikanernes psrtitopp Paul Ryan i Washington D.C.

Republikanerne har vært dypt splittet i synet på om hvorvidt Trump bør representere dem i kampen om Det hvite hus, og torsdagens møter i Washington var et forsøk på å bygge bro over kløften i det republikanske partiet, skriver NTB.

- Vi kommer til å ha flere diskusjoner, men vi er fortsatt sikre på at det er gode muligheter for å forene partiet og vinne denne høsten, og vi er helt og holdent enige om å samarbeide for å oppnå dette målet, heter det i en felles uttalelse fra de to-

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer