Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentvalget i USA

Trumps ekskone kaster seg inn i debatten: - Vi trenger innvandrerne. De er fantastiske

Forteller om hvordan hun ser for seg eksmannen som president. 

2014: Donald Trump og ekskona Ivana Trump avbildet sammen i forbindelse med en golfturnering. Foto: Dave Kotinsky
 / AFP
2014: Donald Trump og ekskona Ivana Trump avbildet sammen i forbindelse med en golfturnering. Foto: Dave Kotinsky / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En snau uke har gått siden det ble kjent at Donald J. Trump blir USAs neste president.

Og det var det som skulle til før Ivana Trump, den påtroppende presidentens ekskone, valgte å gi et intervju.

Fredag møtte hun New York Post etter at hun, ifølge seg selv, har avslått intervjuforespørsler fra både New York Times og CNN «100 000 ganger».

- Jeg hadde problemer med New York Times, som saksøkte meg for å forsøke å få tak i skilsmissepapirene fra 26 år siden. Og jeg er ikke en gang presidentkandidat. Jeg er bare en innbygger, og jeg har rett til privatliv. Jeg har fått nok, sier hun til den amerikanske avisa.

Snakket om utroskapet

Senest i starten av oktober publiserte den Trump-kritiske avisa New York Daily News et klipp fra et intervju som Donald Trump ga TV-kanalen ABC i 1994.

I intervjuet forteller han at han kanskje ikke hadde fortalt Ivana at han hadde vært utro med skuespilleren Marla Maples, dersom det ikke hadde kommet fram i pressen.

- Det er artig at du spør. Det kan være at jeg, tja, kanskje hadde det pågått fortsatt. Jeg er ikke sikker.

Donald og Ivana Trump skilte seg etter at utroskapet med Maples ble kjent.

- Det kommer ikke til å bli bedre

I intervjuet med New York Post forteller Ivana om hvordan hun ser for seg eksmannen som president.

Hun tror blant annet at Donald Trump aldri kommer til å kvitte seg med leiligheten i Trump Tower, at han vil fortsette å spille golf på fritida og at han kommer til å beholde sitt eget privatfly.

- Donald er som en god, fransk vin. Han liker ikke å bli flyttet på. De siste 18 månedene reiste han mer enn har noen gang har gjort i livet sitt. Takk gud for at han har privatflyet sitt, men fortsatt, det var brutalt. Det kommer ikke til å bli noe bedre; det blir verre i Det hvite hus.

- Vi trenger innvandrere

I løpet av valgkampen har Donald Trump flere ganger uttrykt sin misnøye med innvandrere.

I et intervju med CBS, som ble sendt på TV i går kveld, varslet den kommende presidenten at han vil deportere opptil tre millioner ulovlige innvandrere.

- Det vi skal gjøre er å sørge for at vi får kriminelle med rulleblad - gjengmedlemmer, dophandlere - trolig to millioner mennesker, det kan til og med være tre millioner, ut av landet eller i fengsel. Men vi skal få dem ut av landet, de er her ulovlig, sa Trump til tv-programmet «60 Minutes».

DETTE PRIORITERTER HAN: Da den kommende presidenten, Donald Trump, besøkte Det hvite hus dagen etter valget, fikk han spørsmål om hva han vil prioritere først som president. Her er svaret. Video: CNN Vis mer

Og deportering av ulvolige innvandrere støttes av ekskona. Innvandrere som oppholder seg lovlig i landet, mener hun derimot at er helt nødvendig.

- Vi trenger innvandrerne. De er fantastiske. En arabisk dame som bar sjal jobbet faktisk for meg i fem år, så flyttet hun til Texas. Hun hadde på seg sjalet og jeg sa 'Jeg bryr meg ikke. Så lenge hun gjør en god jobb og så lenge hun oppholder seg her lovlig og betaler skatt og snakker litt engelsk'.

MØTTES FOR FØRSTE GANG: President Obama inviterte den nyvalgte presidenten Donald Trump til Det hvite hus for første gang. Video: CNN Vis mer

Ivana Trump snakket også åpent om hvilken jobb hun kan se for seg å gjøre for sitt eget hjemland, som da hun ble født hadde navnet Tsjekkoslovakia.

- Jeg foreslår at jeg blir ambassadør til Tsjekkia. Det er der jeg kommer fra, det språket jeg snakker og et sted hvor alle kjenner meg. Jeg er ganske kjent over hele verden. Ikke bare i USA, forteller hun til New York Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!