Trumps flyktningforslag vekker kraftige reaksjoner: - Mitt hjerte er knust

Nobelprisvinner Malala Yousafzai og Facebook-sjef Mark Zuccerberg blant de som reagerer kraftig på Donald Trumps nye og hardere tiltak mot flyktninger og migranter.

REAGERER: Donald Trump blir møtt med kraftige reaksjoner etter at han fredag skrev under på en presidentordre med harde flyktningtiltak. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix
REAGERER: Donald Trump blir møtt med kraftige reaksjoner etter at han fredag skrev under på en presidentordre med harde flyktningtiltak. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs president Donald Trump skrev fredag kveld under på en presidentordre som innebærer omfattende endringer i USAs utlendingspolitikk. Formålet er å «holde radikale, islamistiske terrorister» ute av USA.

Det skaper panikk blant flyktninger som har fått klarsignal til å reise til USA, melder BBC.

- Alle har panikk. Ingen vet hva dette betyr, sier Becca Heller, sjef ved International Refugee Assistance Project, til BBC.

Hun har brukt store deler av uka på å besvare spørsmål fra paniske flyktninger som frykter at de nå blir nektet inngang til USA. Hun snakker spesifikt om personer som har hjulpet USAs militære, som for eksempel tolker, i krigssituasjoner.

- Mange av disse menneskene er i fare, som følge av deres forbindelser med USA. Enten fordi de har familie i USA, eller fordi de har jobbet med amerikanske militærstyrker, sier hun.

Syriske flyktninger stenges ute

Presidentordren Trump signerte fredag har tittelen «Beskyttelse av landet mot at utenlandske terrorister kommer inn i USA». Den legger opp til en rekke omfattende innstramminger i dagens politikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer