VELHOLDT: Donald Trump (70) har fremdeles en betydelig formue, på tross av stort forbruk og verdifall det siste året. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB Scanpix
VELHOLDT: Donald Trump (70) har fremdeles en betydelig formue, på tross av stort forbruk og verdifall det siste året. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB ScanpixVis mer

Trumps formue har skrumpet med 6,5 mrd. kroner

Har «bare» 30 mrd. igjen ifølge Forbes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Presidentkandidat og finansmann Donald Trump har ifølge magasinet Forbes 30 millarder kroner i formue. Men det siste året har formuen minket med 6,5 milliarder.

Fallende priser

Forbes har kartlagt Trumps formue de siste 34 åra, og forklarer at minkingen skyldes de fallende eiendomsprisene i New York City, spesielt innen handel og kontor-bransjen.

I tillegg sank verdien av Trump Tower, Trump Building (40 Wall Street) og Mar-a-Lago, presidentkandidatens private strandklubb i Palm Beach i Florida.

KONTROVERSIELL: Presidentkandidat Donald Trump har de siste åra kommet med flere oppsiktsvekkende uttalelser. Her har vi samlet noen av dem. Video: Reuters / AP / CNN / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Forbes har undersøkt 28 eiendeler eller aktivaklasser, og verdien sank for 18 av disse. Men noen av eiendelene hans steg i verdi - bl.a. 555 California Street, den nest høyeste bygningen i San Francisco.

I tillegg har to nye ressurser kommet til: en 4 prosents andel i et boligkompleks i Brooklyn, og et nesten 50 år gammelt lager i Sør-Carolina som var i ferd med å stenge, og hvis eierselskap sønnen Donald jr. tidligere har investert i.

Valgkampen krever også sitt. Trump har gitt sin egen kampanje 57 millioner kroner og i tillegg lånt den 390 millioner. Forbes tillegger at de ikke tror han vil få pengene tilbake.

Sammenblanding

Under debatten med Hillary Clinton natt til i går uttalte Trump at opplysningene han har gitt til valgkommisjonen (FEC), oppgir 5,6 milliarder i inntekt det siste året. Forbes framholder at dette er galt, siden 70-åringen i dokumentet blander sammen driftsinntekter (revenue) med driftsresultat (income), og perioden er satt til 17 måneder istedenfor 12.

På tross av at det er tradisjon blant presidentkandidatene å offentliggjøre sine skatteopplysninger, har Trump hele tida nektet å gi ut sine. Under debatten tidligere i uka hevdet han å ha blitt underlagt bokettersyn fra skattemyndighetene de 15 siste åra.

FØRSTE DEBATT: Her er den første presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump i sin helhet. VIDEO: CNN Vis mer Vis mer

- Man lærer ikke så mye av skatteopplysninger. Man lærer mer om Donald Trump ved å dra ned til valgkommisjonen, hvor jeg leverte 104 sider med en slags økonomisk erklæring, sa han og siktet til FEC-rapporten.

Kritikere har antydet at Trump er tilbakeholden med å gi ut opplysningene fordi de vil vise at han ikke er milliardær. Forbes understreker at han i løpet av de 34 åra de har kartlagt formuen hans, har svingt, og at han store deler av 90-tallet var under en milliard dollar.