Trumps første grep som president: Har signert presidentordre mot Obamacare

I tillegg er to ministre tatt i ed.

DEN FØRSTE SIGNATUR: Donald Trump har kritisert «Obamacare» under hele valgkampen. Så fort han fikk makten tok han det første grepet for å reversere den. Foto:  REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix
DEN FØRSTE SIGNATUR: Donald Trump har kritisert «Obamacare» under hele valgkampen. Så fort han fikk makten tok han det første grepet for å reversere den. Foto:  REUTERS / Jonathan Ernst / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like etter paraden fra Kongressen til Det hvite hus, bare timer etter at han hadde avlagt ed og blitt innsatt som USAs 45. president, dro den ferske president Trump til Det ovale kontor for å gå i gang med sin presidentgjerning.

Der satte Trump sin underskrift på sin første presidentordre. Og kanskje ikke uventet handler den om Obamacare, som Trump har lovet å fjerne «nesten umiddelbart».

Ifølge Trumps stabssjef Reince Priebus handler ordren om å «minimere den økonomiske byrden» av Obamacare, «i påvente av en avskaffelse».

Priebus skal ikke ha svart når han fikk spørsmål om å gå i detalj på hva ordren til Trump inneholdt, ifølge CNN.

Nyhetsbyrået AP skriver at det i ordren bemerkes at Trump har til hensikt å agerere raskt for å få fjernet Obamacare, men før han rekker å få gjort det ber han føderale etater utsette enhver implementering av deler av loven som kan legge byrde på budsjettene til stater, helsepersonell, familier eller enkeltpersoner.

- Kommer til å ha forsikring for alle

President Trump sa tidligere denne uken til Washington Post at hans plan for å erstatte Obamacare vil inkludere forsikring for alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer